banner85

Milli Eğitim Bakanlığından Yeni Uygulama

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı rehberlik çalışmaları ve okula uyum eğitimleri, okul öncesi eğitim ile beraber ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için 5-9 Eylül'de düzenlenecek.

02 Eylül 2022 Cuma 19:16
Milli Eğitim Bakanlığından Yeni Uygulama

Bakanlık ilk defa bu uyum sürecinde çocuk-aile-öğretmen iş birliğini artırmaya yönelikl yeni uygulama hayata geçirecek. Aileler çocuklarıyla uyum için okul içinde ve dışında vakit geçirebilmesi  ve velilerin okul yönetimiyle tanışma fırsatı  elde etmesi amacıyla 5 Eylül'de tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından ailelere yönelik yüz yüze toplantısı gereçkleştirilecek.


Öğretmenler, bu toplantıda, okuldaki ortamı, eğitim düzeni, düzenlenecek etkinlikler hakkında velileri bilgilendirecek. Bununla beraber velilerin kaygılarını giderici ve okula uyum sağlama sürecini destekleyecek tavsiyelerde bulunucak. Uyum Eğitiminin ikinci gününde, veliler, çocuklarıyla beraber grup halinde farklı zaman diliminde okula gelecek. Veliler hem çocukları hem de öğretmenleri tarafından gezerek okuldaki mekanları tanıyacak.


Uyum sürecinin üçüncü gününde öğretmenler, çocukların okula uyum sürecini hızlandırmak adına sınıf kuralları temalı çalışmalar gerçekleştirecek.
Okula uyum sürecini zorlaştıran durumları anlatan Bakanlık, '' Ailenin çocukla snıfa gelmesi, velinin çocuktan bir türlü ayrılmak istememesi , çocuğu öğretmen ve okulla ilgili korkutmak, kullanılan olumsuz ifadeler ve çocuğun okula alışma sürecini sürekli dile getirmek olduğunu ifade etti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86