banner85

Kanalboyu Tekinsiz Mekanlara Mesken Oldu

Deprem felaketinin ardından bölgede her gün yeni bir ihtiyaç ve çözülmesi gereken sorun ortaya çıkıyor. En büyük yıkımın yaşandığı şehirden biri olan Malatya’nın merkezinde çöpler ağır hasarlı binalarla birlikte yerinde duruyor.

Editör
Editör
25 Nisan 2024 Perşembe 19:51
Kanalboyu Tekinsiz Mekanlara Mesken Oldu

Asrın felaketi olarak literatürlere girdi.

Evet öyleydi de 2 büyük deprem kentleri moloz yığınlarına çevirdi. Ancak sadece kentleri değil tüm gerçeklerimizi, düzenimizi ve kurallarımızı da yıktı adeta.

Öyle görünüyor ki depremin üzerinden yaklaşık 1 yıl 4 ay geçmesine rağmen hala bir ders alınmadı. Alınmadı diyoruz çünkü eğer ders alınmış olsaydı. Bugün bu vahim tablayla karşılaşmazdık.

Son kalan işlek caddelerimizden biri olan kanalboyu'nda hala hasarlı binalar kalmazdı. Bu yetmezmiş gibi bu binalar çöplük haline getirilerek tekinsiz mekanlara dönüşmezdi. 

Şimdi asıl soru şu, bizler mi sorumsuzuz yoksa buralarla ilgilenmesi gerekenler mi umursamaz?

Neden bu vahim tabloya maruz bırakıldık? Kentin kalan son işlek caddeleri neden bu halde kaderine terk edildi?

Bu binaların akıbeti ne ve neden güvenlik önlemi alınmıyor?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86