banner85

Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Feryat Ediyor

Malatya deprem bölgesi, bir gün ciddi bir afet olursa bu şehir büyük acılar yaşar,… Toplanma alanlarından güçlendirmeye, eğitimden, duyarlı olmaya , imardan akademik çalışmalara kadar her şeye dikkat çekildi..

08 Kasım 2022 Salı 10:47
Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Feryat Ediyor

Malatya olası bir depreme hazır mı? Afetlerin olası riskleri ve  etkileri neler  ve bu etkileri en aza indirebilmek için ne gibi çalışmalar yapılıyor?

İlimizde son  günlerde yaşanılan ve olası depremlere yönelik Malatya Jeoloji Mühendisi Odası Başkanı Erkan Özgür bir basın açıklaması yaptı.

Malatya’da büyük bir depremin beklendiğini söyleyen Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) İl Temsilcisi çok ciddi uyarılarda bulundu ve yetkililere can alıcı sorular yöneltti.  Malatya'nın depreme hazır bir il olmadığını ve yerel idarecilerin “Biz her şeyi biliriz” mantığından hareket ettiklerini belirten JMO İl Temsilcisi Erkan Özgür “1/5000, 1/ 25000 çevre planlaması yapılırken aktif fay hatları işlendi mi?, Çevre planları hazırlanırken bizlerden veya ilgili herhangi bir sivil toplum kuruluşundan görüş alındı mı? Yapı denetim firmalarında Jeoloji Mühendislerinin imza yetkisi yasal zorunluluk olmasına rağmen neden istenmiyor?, Ağır hasarlı yapı raporu olmasına rağmen bu binalarda oturan vatandaşlar var, her hangi bir can kaybında kimler sorumlu olacak?” sorularını il yöneticilerine sordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halim Kara 2023-02-10 16:25:08

Bilim insanlarımızı dinlemeyen devlet bugün can pazarında insanları kurtaramaz halde.

banner86