banner85

Barakada Yaşam Mücadelesi

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey mahallesinde yaşayan Gülizar Balta’nın, depremden önce yaşadığı üç katlı ev depremlerde yıkıldı. 3 katlı evin tapuda 2 katlı görünmesi ve oğullarının üzerine olması nedeniyle konteyner alamadı. Depremden bu yana çadırdan bozma bir barakada yetim torunuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Gülizar Nine, başını sokacağı bir konteyner istiyor.

Editör
Editör
25 Nisan 2024 Perşembe 19:27
Barakada Yaşam Mücadelesi

Kaç yaşında olduğunu bile bilmiyor… Çünkü hayat ona sadece ana olmayı öğretmiş…

6 Şubat tarihinde 11 ili etkileyen depremlerin ardından eşinden kalan 3 katlı evi gözlerinin önünde yıkılmış. Bu bina tapuda 2 katlı göründüğü ve oğullarıyla birlikte yaşıyor gösterildiğinden kendisine konteyner verilmemiş. 

Gülizar Balta, depremlerden sonra, kendisine rahmetli evladından yadigar kalan 19 yaşındaki torunuyla birlikte çadırdan bozma bu barakada yaşamaya başlamış. Çünkü iki oğluna verilen konteynerlere onların çocuklarıyla birlikte sığmak zor.

Gördüğünüz bu mavi oda da, kameramızın renk ayarının bozuk olduğundan böyle değil… Odanın üzerine çekilen brandanın rengi ile bir yılı aşkın süredir yaşamak zorunda kalmış Gülizar nine…

Yıkılan evin yerine yapılan barakaya gidip gelmek de oldukça zor… Moloz yığınının üzerinden kendince bir yol yapan Gülizar ninenin, bizim bile güçlükle çıkabildiğimiz bu yolda düşüp bir yerini kırması içten bile değil.

Deprem konutları yapılıp iki daire teslim edildiğinde de o yine bu barakada yaşamaya devam edecek.

Anadolu kadınının en güzel örneklerinden biri olan Gündüzbeyli Gülizar ninenin yetkililerden tek isteği ise kışın soğuktan, yazın sıcaktan koruyacak bir konteynerde kalan ömrünü geçirmek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86