banner85

Tarihi Evlerin İçerisindeki Su Depremden Beri Boşa Mı Aktı?

Su hayattır… Su geleceğimizdir… Ancak suyu o kadar hoyratça kullanıyoruz ki, maalesef küresel ısınmanın da başlamasıyla birlikte ziyan edilen her bir su damlası bile kuraklık olarak bize geri dönecek. İçme suyunun boşa akıtıldığı yerlerden biri de Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey mahallesi… Depremde ağır hasar alan Gündüzbey tarihi konaklarının içerisinde bulunan içme suları, boruların patlamasıyla birlikte o günlerden beri boşa akıyor. Gördüğümüz su israfına ise yürek dayanmıyor.

Editör
Editör
25 Nisan 2024 Perşembe 19:38
Tarihi Evlerin İçerisindeki Su Depremden Beri Boşa Mı Aktı?

Yeşilyurt ilçesi ve Gündüzbey mahallesi yeşili, suyu ve yöresel lezzetleriyle tanınır. Dalbastı kirazını da unutmamak lazım…

Gündüzbeyin buz gibi içme suyunu içmeye, almaya çevre il ve ilçelerden bile gelenler olur. Suyu boldur… Ama bu bolluk nereye kadar? Biz kaynaklarımızı hoyratça tüketmeye, israf etmeye devam edersek boşa giden bu suyu belki de kısa süre sonra bulamayacağız.

Mahallenin tarihi konakları ağır hasar almış ve içler acısı halde… Geride kalan yaşam izleri arasında ayakta durmaya çalışan bu harabeler devlet tasarrufuyla rezerv alan içerisine alındı… Ancak yüreklerimizi sızlatan tek şey buram buram Malatya tarihi kokan bu evlerin depremlerde harabeye dönmesi değil. Evlerin içerisinde, çoğunlukla avlusunda bulunan içme suyu borularının muhtemelen depremlerden sonra hasar alarak patlaması ve içme suyunun boşa akması…

Avlu içerisine girdiğimiz birçok tarihi binanın su boruları patlamış ve buz gibi Gündüzbey suyu boşa akıyor. 

Üstelik suyu boşa akan tek ev o da değil.

Sokak içerisinde depremden hasar alan boru hatlarından da su kaybı oluyor.

Yüreklerimiz sızlarken aklımıza şu sorular geliyor; Kaybolan her bir damlasının bile yerine yenisini getiremeyeceğimiz bu suların boşa aktığını yetkililer görmedi mi? Gördüyse neden müdahale edilmedi? Bu evler yeniden ayağa kaldırılana kadar bu sular boşa akmaya devam edecek mi? Ve bu soruları yanıtını Malatya kamuoyuna kim verecek? Bu vebalin altında kimler kalmaya devam edecek?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86