Engin’den Emeklilere Yönelik Teklife Destek

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, kanalımızda Güne Doğru programına konuk olarak 1 Mayıs günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Engin, emekli maaşların asgari ücrete yaklaştırılması hakkında da konuştu.

Rabia Işık
Rabia Işık
02 Mayıs 2024 Perşembe 11:00
Engin’den Emeklilere Yönelik Teklife Destek

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, kanalımızda Güne Doğru programına konuk oldu.

Programda Pınar Kantarcıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Engin, program sonrasında ise, kanalımıza özel 1 Mayıs açıklamalarında bulundu.

1 mayısın işçi ve emekçinin bayramı olduğuna dikkat çeken Mehmet engin, bayramların bayram gibi kutlanmasının altını çizdi, "1 Mayıs sadece işçilerin değil tüm emekçilerin bayramıdır. Malesefki daha önceki yıllarda tarihe kanlı 1 mayıs olarak geçen üzücü olaylar yaşandı. Oysaki bayramlar sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi paylaşacağımız mutluluk veren ortamlar olmalıdır kana bulanmamalıdır. Umuyoruz ki ilerleyen yıllarda da bu bilinçle kutlamalarımızı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

1 mayısı her yıl bir ilde kutlama kararı aldıklarını belirten Engin, "Biz kurumumuz olarak 1 mayıs'ı her yıl başka kentlerde kutlama kararı almıştık. Bu sayede memurlarımız farklı illeri de ziyaret ederek yeni yerler  görme ve birlik içerisinde dayanışma ruhuyla hareket edebilecektir. Bu yıl da kutlamalarımızı samsunda yapacağız" şeklinde konuştu.

Memur-Sen ve Diyanet-Sen üyelerinin ve çalışanlarının haklarını korumak için titizlikle çalışma yürüttüklerine değinen Başkan Engin, "Bizler her zaman çalışanlarımızın yanında ve onların destekçisi olmaya devam edeceğiz. Her zaman çalışanlarımızın ihtiyaçları ve olası sorunların çözümü ile şartların iyileştirilmesi için mücadele ediyor. Kurum olarak ortak kararla sendika üyelerimiz ve çalışanlarımızın menfaatlerini düşünüyoruz" söylemlerinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisinin meclise sunduğu teklif hakkında da konuşan Mehmet Engin, "Bu ve benzeri teklifler hangi partiden gelirse gelsin vatandaşın menfaatine olan her kararın ve teklifin yanındayız. Emeklilerimizin şartları malesef enflasyona oranla kötü bir durumda onların şartlarının iyileştirilmesi ve maaşlarının asgari ücrete yaklaştırılması tüm emeklilerimize de derin bir nefes aldıracaktır. Biz isterizki 3 ayda bir değil her ay zam yapılsın" dedi.

Engin, devletin her hâlükârda denetim mekanizmasını ve üretimi arttırması gerektiğine de vurgu yaptı, "Her ne olursa olsun bilindiği gibi maaşlara zam kararı uygulanmadan hemen ertesi gün fiyatlara zam geliyor. Bu tabloda alınan hiçbir tedbir çözüm üretmez en gerekli tedbir devletin denetim mekanizmasını arttırması ve biran önce üretimi desteklemesi olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 02.05.2024 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86