Engelsiz Bir Malatya’ya Engel 'Siz' Olmayın!

Burası sorunların başkenti Malatya.. Her geçen gün farklı sorunlarla karşı karşıya kaldığımız bu kentte engelliler haftası hasebiyle engelli bireylerimizin sorunlarını ele aldık. Onların yıkık şehrin sokaklarındaki sessiz mücadelesine kulak verdi.

Rabia Işık
Rabia Işık
16 Mayıs 2024 Perşembe 11:09
Engelsiz Bir Malatya’ya Engel 'Siz' Olmayın!

Engelliler haftası.. Farkındalık edinilmesi için her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde anılıyor.

6 Şubat depremleri sonrasında 50 bin 783 kişi hayatını kaybederken 850 kişinin uzuvlarını yitirmesi sonucu hayatlarına engelli bireyler olarak devam etmek zorunda kaldı.

Engelli birey olmak başlı başına belirli sorunları ve yaşam koşullarını beraberinde getirirken depremin enkaza çevirdiği bir şehirde engellerle boğuşmaksa ayrı bir mesele..

Her engelli birey Evden çıktığı andan İtibaren sorunlar silsilesi ile karşılaşabiliyor.

Depremin kuralsızlaştırdığı şehrin sokaklarında tekerlekli sandalyeyle ilerlenemiyor, görme engelli bireyler için hissedilebilir zeminler olmamasından kaynaklı tedirginliğe sebebiyet verebiliyor.

Mevcut şartlar göz önünde bulundurulduğunda öncelikli olarak iyileştirilmenin yapılması gereken nokta engelli vatandaşların hizmeti olmalıyken maalesef göz ardı edilebiliyor.

Engelli bireylerin sosyal yaşantısı deprem sonrasında tamamen sıfıra indi. Öyle ki bir yerden bir yere gitmek isteyen engelli bireyler uzun muhakeme sürecinden sonra vazgeçiyor…

Yazar-Aktivist Ali Haydar Koyun, engelli bireylerin yaşadıkları sağlık ve kendi ihtiyaçlarını giderme noktasında önemli faktör olan ulaşım sorunlarına dikkati çekerek yetkililerin bu konuda harekete geçmelerini dile getiriyor..

Bizlerde empati yaparak engelli bireylerin sokağa çıktığı anda yaşadığı sorunlara dikkati çektik ve mikrofonlarımızı vatandaşlara uzattık.

Engelsiz bir Malatya’ya engel siz olmayın!

Son Güncelleme: 16.05.2024 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86