Sevgi Bebeği Yaşatmak İçin Sadece Bir Ay Kaldı!

Maalesef ülkemizde SMA hastası çocukların yaşadıkları acı ve ailelerinin çaresizce bekleyişi bitmiyor. Bu kez 2,5 yaşındaki Sevgi Hopurcuoğlu’nun acı hikayesini ekranlarınıza taşıyacağız. Osmaniye’de yaşayan depremzede bir ailenin minik evlatlarına bu kez Malatya Vuslat Tv ailesi ses oldu. ve ne yazık ki zaman yok denecek kadar az bir an önce ailenin ilaç parasını bulması gerekiyor.

editör
editör
16 Mayıs 2024 Perşembe 13:38
Sevgi Bebeği Yaşatmak İçin Sadece Bir Ay Kaldı!

Sevgi Hopurcuoğlu daha 2,5 yaşında ama yaşadıkları çektiği acıları yaşından da gücünden de çok daha fazla.

5,5 aylıkken SMA tanısı konulan minik sevginin yardım kampanyasını önce pandemi vurdu, ardından ise 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi.

sahip olduğu hastalıkların acısı bir yana depremde kurtarılmaya çalışılırken 2 bacağı kırıldı, bunlar yetmezmiş gibi onca zamandır zorla yardım kampanyaları sayesinde toplanan paralar da enkaz altında kaldı. Belki kırılan bacakları iyileşti ama aslı kolu kanadı olacak para bir türlü bir araya gelmedi.

Malatya’daki gönüllü ablası Sümeyye Taner televizyonumuz aracılığı ile tüm yaşanan bu zorlu süreci izleyiciler için anlattı, bir an önce seslerinin duyulmasını istedi. 

kampanya sürecinin bitmesine son 1 ay kaldı, kampanyanın %60’ı tamamlanmış olsa da geri kalan %40’ı tamamlanamazsa verilen emeklerin boşa gitmesi bir yana minik sevginin hayati tehlikesi daha da artacak. 

SMA hastası sevginin annesi ise çaresizlik içerisinde evladının hayatın idame ettirebilmesi için seslerini duyurmaya küçük kızına çare bulmaya çalışıyor. 

Sevgi çaresiz değil dedi gönüllü ablası Sümeyye Taner çare sizsiniz dedi, destek istedi. 

Yaşanan bu acıları minicik bedende hissedip, daha konuşup derdini bile söyleyemeyecek kadar küçücük canların her geçen gün mum gibi erimesine ne yürek dayanıyor ne içi el veriyor insanın. Sağlıkta bu kadar ilerlemiş pek çok derdin dermanı bulunmuşken SMA hastası o kadar bebeğin ve onların ailesinin sessiz çığlıklarına sessiz kalınması, bir çözüm bulunamaması ya da görmezden gelinmesi en çok da merhamet sahibi insanların canını yakıyor belki de…..

Son Güncelleme: 16.05.2024 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86