"Deprem Bölgesi Malatya’ya Eğitim Yatırımları Sürüyor"

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’ya eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, yatırım programına alınan proje sayısının 105, derslik sayısının ise bin 638 olduğunu, Akçadağ ile Doğanşehir Öğretmen Evi projelerinin de yatırım programına alındığını söyledi.

editör
editör
16 Mayıs 2024 Perşembe 17:27
"Deprem Bölgesi Malatya’ya Eğitim Yatırımları Sürüyor"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’yi ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’daki eğitim yatırımlarını görüştü.

Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’ya eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, 2023 -2024 yatırım programına alınan proje sayısının 105, derslik sayısının, bin 638 olduğunu, Akçadağ ile Doğanşehir Öğretmen Evi projelerinin de yatırım programına alındığını Doğanşehir Ortaokulu, Durucasu Anaokulu, İnönü Ortaokulu ve Tev Anaokullarında ki inşaat çalışmalarının ise tamamlandığı ifade etti.

2024 yılı sonunda deprem öncesinde var olan derslik sayının  çok üstüne çıkılacağını ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, yatırımların Malatya’ya kazandırılması bağlamındaki destekleri için başta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’ye teşekkürlerini sunduğunu kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Bayramçavuş’u da ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kent genelinde devam eden imar ve ihya çalışmaları ile ilgili de istişarelerde bulundu.

Son Güncelleme: 16.05.2024 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83