Rezerv Alanlara Yönelik Sorulara Cevap!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi gerçekleştirildi. Mayıs Ayının ilk toplantısında rezerv alanlara yönelik soruların cevaplanması için 2. Birleşimini davet edilen Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, konuyla ilgili sorulara açıklık getirdi.

Rabia Işık
Rabia Işık
16 Mayıs 2024 Perşembe 11:39
Rezerv Alanlara Yönelik Sorulara Cevap!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının İkinci Birleşimini gerçekleştirdi.

Toplantının ardından Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, rezerv alanlara dair sunum yaptı.

Başer, rezerv alanlarla ilgili yaptığı sunumda vatandaşların ve meclis üyelerinin sorularına cevap verdi.

Rezerv alanların kente hasarın büyük olduğu bölgeleri kapsadığını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, "Rezerv alanlardan bahsederken mahalle adı kullanmak yanıltıcı olabilir. Bizler kentte hasarın büyük olsuğu alanları rezerv alan içerisine aldık. Bazı mahallelerde sağ tarafta bulunan yapılar rezerv alana girerken sol tarafta bulunan yapılar rezerv alana girmeyebiliyor. Bunun yanı sıra rezerv alanda kalan az ve orta hasarlı binaların durumu ise kat sahipleri ile anlaşma yoluna gidilerek belirlenecek" dedi.

Rezerv alanlardaki proje çalışmalarının bölgedeki ev ve iş yeri birim sayısına göre yürütüldüğüne dikkat çeken Cengiz Başer, "Rezerv alanlarda mümkün mertebe birim sayısına dikkat edilerek proje üretiyoruz. Bölgelerde ev ve iş yerleri fazla olabilir ancak az olamaz. Bu konuda dengeli bir yol izliyoruz. Ayrıca afet konutlarının satılacağı yönündeki haberler, gerçeği yansıtmamaktadır.  Fazla üretilen konut ve iş yerleri yine depremzedelere tahsis edilecek" ifadelerini kullandı.

Vatandaş % 75 Kendi Bölgelerine Yerleştirilecek

Vatandaşların yüzde 75’lik bir oranla kendi bölgelerine yerleştirileceklerinin notunu düşen Başer, "Ev ve iş yerlerinin teslim edilirken büyük oranla depremzedeler kendi bölgelerine yerleştirilecek. Burada orana %75 diyebiliriz ayrıca hak sahiplerinin deprem öncesindeki mülk mevkileri göz ardı edilmeyecek. özellikle iş yerlerinde değerine ve konumuna göre teslimler yapacağız. Rezerv alanlardaki ev ve iş yerlerinde metrekare kaybına yönelik ise, özellikle iş yerlerinin tesliminde metrekareye dikkat edilecek. Her iki durumda da vatandaşların kayıplarını giderecek senaryolarla hareket edeceğiz" şeklinde konuştu. 

TOKİ'den Ev Alanlar Rezerv Alandan Ev Alamayacak

Mülkleri rezerv alanda bulunan ve TOKİ’den kendilerine ev çıkan hak sahiplerinin sorularını da yanıtlayan Başer, " TOKİ'den ev alan vatandaşlarımızın rezerv alanda hak sahipliği varsa bu hak neticesinde mülk bedeli tokiborcundan düşülerek borçlanacak. Vazgeçmediği taktirde ise TOKİ konutunu alamayacak. Vatandaşların hem TOKİ'den hem de rezerv alandan ev sahibi olma ihtimali yok" söylemlerinde bulundu.

Son Güncelleme: 16.05.2024 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86