banner85

Yılların Canlı Tavuk Dükkanları 4 Aydır Mühürlü

24 Kasım 2022 Perşembe 09:24
Yılların Canlı Tavuk Dükkanları 4 Aydır Mühürlü

Canlı tavuk pazarını Tam 40 yıldır malatyada bilmeyen yok.. Ne var ki 4 aydır dükkanları mühürlü, sokakları sakin, esnaf sefil.

Ağustos ayında Battalgazi belediyesi ekipleri zabıta eşliğinde soğa girdi ve bütün dükkanları mühürledi..Gerekçesi çevreye kötü koku yaydıkları içindi..fakat 50 yıldır köylününü elinde tavukları getirip sattığı, ihtiyacı olanların da aldığı bir sokak burası..  eski sos binası arkası küpçüler sokağı

Esnaf diyor dükkanları mühürlediniz iyi hoş ta neden bize yer göstermiyorsunuz..Neden boşu boşuna bu dükkanlara kira ödüyoruz, tavukları nerede satalım yer gösterin gidelim diyorlar..

Tavuğunu satmaya gelen bir köylü vatandaşın  dükkanların kapalı olduğundan habersiz gelmesi ise olayın başka bir boyutuydu.

Köylü kızgın ve öfkeli, esnaf çaresiz, tavuklar canını kurtarma derdinde..

Evet malatyanın yaklaşık 50 yıllık tavuk pazarı mühürlü, ömrünü burda geçirenler biz ayıp iş yapmıyoruz diyor..

Bir başka vatandaş ise biz ayıp bir şey yapmıyoruz, bize yer gösterin diyor.. bizi Battalgazi belediyesi kandırdı diyor. Bazı vatandaşlar ise randevu alamıyoruz, muhattap bulamıyoruz diyerek yakınıyor.

Bir esnafın söylediği ise vahim. Belediye başkanına gittik üstüme yürüdü diyor.

Esnaf 4 aydır kapalı olan sokaktaki dükkanlara kira veriyor..

50 yıla yakın zamandır canlı tavuk satışı yapılan sokak kapatıldı, dükkanlar mühürlendi. Asıl mesele neden bunlara yer gösterilmemesi, esnafla konuşulmaması, ortak çözüm aranmaması..

Son Güncelleme: 24.11.2022 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86