Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Oldu

SpaceX, Axiom 3 fırlatmasını ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nde, saat 00.49'da gerçekleşti. Bu tarihi anları Sefa Karakuş’un anlatımıyla, Abdulkadir Yavuz’un yönetiminde Vuslat TV ekranlarında canlı olarak yayınlayarak tarihe birlikte şahitlik ettik.

Editör
Editör
19 Ocak 2024 Cuma 11:29
Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Oldu

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başladı.

SpaceX, Axiom 3 fırlatmasını ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nde, saat 00.49'da gerçekleşti.

Bizlerde bu tarihi anları Sefa Karakuş’un anlatımıyla, Abdulkadir Yavuz’un yönetiminde Vuslat TV ekranlarında canlı olarak yayınlayarak tarihe birlikte şahitlik ettik.

Tarihe geçen Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü ise “İstikbal göklerdedir" oldu. Gezeravcı görev süresi boyunca uzayda 13 deney gerçekleştirecek.

İlk Türk astronotu" unvanını alan Alper Gezeravcı'nın, Axiom-3 (Ax-3) kapsamında başladığı uzay yolculuğu sırasındaki ilk sözü Gezeravcı'nın ilk ifadeleri sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. 

Fırlatmanın ardından Ax-3 ekibiyle kurulan canlı bağlantıda konuşan Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; 'İstikbal göklerdedir'" şeklinde oldu.

Gezeravcı’nın bu sözlerinin ardından uzaya giden diğer astronotların uzaydayken kullandıkları ilk ifadeler merak konusu oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83