banner85

Site Sakinleri Elektrik Mağduru Oldu

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, iskan alamadıkları için uzun süredir şantiye elektriğinin kullanıldığı sitenin biriken 7 milyonluk fatura borcu ödenmeyince 140 dairenin elektriği kesildi. Bu dairelerde engelliler, hastalar ve Malatya’dan giden depremzedeler var.

Rabia Işık
Rabia Işık
08 Aralık 2023 Cuma 13:05
Site Sakinleri Elektrik Mağduru Oldu

Kocaeli’de Yaşlı, hasta, depremzede, engelli birey ve yenidoğan bebekler ile Malatya’dan giden depremzedelerin yaşadığı sitede vatandaşlar 3 gündür karanlığa mahkum oldu.

Soğuk havada elektriksiz kalan, akşam olunca ellerindeki fenerlerle dolaşan, tüm erzakları ve ilaçları zarar gören vatandaşlardan Malatyalı depremzede Songül Öztürk, elektrik kesintisi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı anlattı.

Akşam olunca ellerindeki fenerlerle dolaşan site sakinleri, zaman zaman da site bahçesinde ateş yakarak ısınıyor. Asansörün kullanılamamasından dolayı evlerine gitmenin zorluklarını anlatan site sakinleri, durumun düzelmesi için yetkililerden yardım istiyor.

Protez bacakla yaşayan Hacı ARİF Altınok bu zamana kadar şantiye elektriği kullanıldığının söylenmemesinin bu sorunlara sebebiyet verdiğini düşünüyor. Engelli site sakini elektrik kesintisi nedeniyle her gün 5 kat çıkmak zorunda kalıyor.

İddialara göre sorun, Elektriğin sitede 7-8 senedir doğrudan müteahhit firma üzerinden dairelere dağıtılmasından kaynaklanmış. Site sakinlerinden para toplamaya çalışılıyor ancak ortada resmi evrak yok. Kimin ne kadar borcu olduğu belli değil. Bu yüzden de borçlar ödenemiyor ve elektrik açılmıyor.

Malatyalı depremzede Songül Öztürk ise yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getiriyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86