banner85

‘Örnek Evler Yaşam Merkezi’

Hatay’da afetzede vatandaşlar için kurulan 100 ahşap ev, geçici yaşam merkezi afetzede ailelere yuva oldu. Yuvarlak bir görünümle tasarlanan örnek evler yaşam merkezi, havadan görüntüsüyle de oldukça güzel görünüyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
25 Kasım 2023 Cumartesi 13:16
‘Örnek Evler Yaşam Merkezi’

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever vatandaşların iş birliğinde Kuzeytepe Mahallesi’nde depremzedeler için 66 dönüm arazide 100 ahşap evden oluşan ‘Örnek Evler Yaşam Merkezi’ kuruldu.

Yuvarlak bir dizilimle tasarlanan yaşam merkezi, 100 ev ve 30 sosyal alandan oluşuyor. Geçici yaşam merkezinde yapımı tamamlanan ahşap evler, 100 depremzede aileye teslim edildi. Evlerin dağıtımında öncelikli; eşini kaybetmiş çocuklu ailelere, hamile veya yeni doğum yapan kadınlara, yaşlılara, engellilere verildi. 

Çok acı ve zor günler geçiren depremzedeler ise ahşap evlerde yaşamaya başladıktan sonra bir nebze olsun rahatlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86