banner85

Olumsuz Hava Yurdun Her Yerinde

Etkili olan soğuk hava ve yağışlar, Adıyaman'dan sonra Elazığ ve Kahramanmaraş’ı da ekişi altına aldı.. Kent genelindeki soğuk hava ve fırtına, Harput Mahallesi'nde kar yağışına yerini bırakırken, Kahramanmaraş’ta da şiddetli rüzgar ağaçları kökünden söktü, çatıları uçurdu.

Rabia Işık
Rabia Işık
20 Kasım 2023 Pazartesi 15:47
Olumsuz Hava Yurdun Her Yerinde

Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi’nde mevsimin ilk karı yağdı.

Elazığ’ın yüksek kesimlerinde etkili olan sağanak yağış, yerini kar yağışına bıraktı. Kent genelinde soğuk hava ve fırtına etkisini gösterirken, tarihi Harput Mahallesi’nde kar yağışı etkili oldu.

Etkili olan kar yağışı nedeni ile tarihi mahalle beyaza büründü. Yetkililer, özellikle sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Sori Şelalesi de Sağanak yağış  nedeniyle taştı

Elazığ’da etkili yağışlar Arıcak-Alacakaya yolunda bulunan Sori Şelalesi'nin taşmasına sebep oldu. İki dağ arasından dökülen ve etkili olan yağışların ardından şelalenin taşma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yurt genelinde etkili olan rüzgar ve fırtına, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta da etkili oldu.

Gece geç saatlerde etkisini artıran şiddetli rüzgar nedeniyle Onikişubat İlçesi Mağralı Mahallesi üzerindeki bir çınar ağacı devrildi.
Devrilen ağaç etrafında bulunan bazı otomobillerde hasara neden oldu. Bölgeye sevk edilen ekipler devrilen ağaçları parçalara ayırarak kaldırdı.
Bölgede bulunan Eshabil Onka, o anları anlattı.
Dulkadiroğlu ilçesi Ekmekçi Mahallesi’nde ise ağır hasarlı bir ikametin çatısı şiddetli rüzgarın etkisiyle uçtu. Uçan çatı park halindeki araç ve otomobillerde hasara neden oldu.

Kahramanmaraş Valiliği ise bölgede etkili olacak rüzgar ve fırtınalara karşı yazılı açıklama yaparak uyarıda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
HaberMaraşElazığHava
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86