Kuru Ağaçlardan Sanat Eserine..

Elazığ’dan gözlerimizi canlandıracak bir haber var sırada. Palu ilçesinde yaşayan Murat Bahçeci, çevreden topladığı kurumuş ağaç kökü ve dallarını sanat eserine dönüştürüyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
16 Kasım 2023 Perşembe 14:48
Kuru Ağaçlardan Sanat Eserine..

Elazığ'ın Palu ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Murat Bahçeci, 2010 yılında izlediği bir belgeselde ağaç köklerinin sanat eserine dönüştüğünü gördü.

İzlediği belgeselden etkilenen Bahçeci, emekli olduktan sonra baraj ve yol kenarlarında kurumuş ağaç kökü ile dallarını toplamaya başladı.

İlk yıllarda hobi olarak başlayan Bahçeci, daha sonra Murat Nehri kenarındaki alanını atölyeye çevirdi. Binlerce ağaç kökü, kabuğu ve dalını bir araya getiren Bahçeci, at, eşek ve geyik gibi figürler yaptı. 

Ürünlerini çeşitli sergilerde görücüye çıkaran ve büyük beğeni toplayan Bahçeci, bir objeyi ortalama 2 ila 3 ay içerisinde yapıyor.

Anahtar Kelimeler:
ElazığPaluHaberGündem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86