banner85

Gastronominin Kalbi Antep'de Atacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP, Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girerek bu yıl iki festivali gerçekleştiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla yapılan açılış töreni ile lezzet, kültür, sanat ve eğlenceyi içinde barındıracak festival ise bugün başladı.

Rabia Işık
Rabia Işık
18 Eylül 2023 Pazartesi 11:16
Gastronominin Kalbi Antep'de Atacak

Gazi şehrin güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için 16-24 Eylül tarihlerinde 5'incisi düzenlenecek GastroANTEP, Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girerek bu yıl iki festivali içinde barındırıyor.

Zeugma Mozaik Müzesi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla yapılan açılış töreni ile lezzet, kültür, sanat ve eğlenceyi içinde barındıracak festival bugün itibariyle başladı.

Tarihin ve kültürün lezzetle sanata dönüştüğü GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, 8 gün boyunca çeşitli konserlere, tiyatrolara, sergilere ev sahipliği yaparken, gastronomi dünyasının en ünlü ve Michelin Yıldızlı Şefleri ile söyleşiler, workshoplar düzenlenecek. Sektör temsilcileri ve yazarlarla paneller yapılacak. Gastronominin kalbi bir kez daha Gaziantep’te atacak.

Açılış töreninde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festival sonunda rekor katılımcı anlamında tarihte not yazacaklarını dile getirdi.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şehrin büyük bir depremden çıktığını ve yaraların kültür sanatla sarılacağını vurguladı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de törende yaptıkları konuşmalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ederek festivalin olumlu etkilerine değindi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86