banner85

Eyvah!.. Ya Tutarsa!.. Acı Haber Adana’dan Geldi

Kar Yok, Yağmur Yok, Kış Kışlığını Unuttu, Adana’da Kayısı Hem Çiçek Açtı, hem Çağla Verdi. Peki Malatya’da Da Çiçek Erken Açarsa “Yandık” Demektir.

18 Ocak 2023 Çarşamba 15:04
Eyvah!.. Ya Tutarsa!.. Acı Haber Adana’dan Geldi

Dünya kayısı başkentinin ağaçları uyurken, Adana’daki üvey  kuzenleri çağalaya durdu.. kışın ortasındayız, Ocak ayının ortasında dağlar kapkara, ne kış kışlığını yapıyor, ne yağmur yağıyor ne de ciddi anlamda Malatya kar aldı.

Her yıl bu mevsimlerde dağlarda bir metreden fazla kar kalınlığının olması, merkezi ve düz ovalarda kar veya yağmur yağması gerekirken tam bir kuraklık hakim.. Malatya’da barajlar alarm veriyor, dereler kuru, çeşmeler cansız, cılız yağan yağmurlar da bir karış derinlikte ancak toprağı ıslattı.

Bu durumda Malatya’nın yüreği ağzında, eğer havalar böyle gider, kuraklık korkutucu seviyeye gelir, kayısılar zamanından önce çiçek açarsa vay halimize.

Tüm Türkiye’de kuraklık sürerken acı haber Adana’dan geldi. Bir haber sitesi Adana’da açan kayısı çiçeğini, parmak kadar olan kayısı çağlasını haber yapınca Malatya’nın karnına adeta sancı girdi.

Kayısının başkentinde kayısı ağaçları şimdilik kış ortasında susuz uyurken, Adana’da bulunan üvey kuzenleri çağlaya durdu.

Son Güncelleme: 19.01.2023 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86