banner85

Emekliye Ek Zam

Emekliye refah payı için düğmeye basıldı. Yüzde 37,57'lik SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için iyileştirme yapılacak. 7 bin 500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı da 2024 yılı için yeniden belirlenecek. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığı bürokratları emekliye zam düzenlemeleri için teknik ve bütçe çalışmayı tamamladı. Emekliye ek zam için 3 formül masada.

Rabia Işık
Rabia Işık
08 Ocak 2024 Pazartesi 16:00
Emekliye Ek Zam

Son dakika haberleri: Ocak 2024 emekli zammı refah payı hariç yüzde 37,57 olurken, memur ve memur emeklisi zammı da yüzde 15'lik toplu sözleşme farkı ile yüzde 49,25 kayıtlara geçti. Emekliye refah payı için Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığı çalışmayı tamamladı. Emekliye ek zam ve en düşük emekli maaşı için rakamlar Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. Emekliye zam düzenlemeleri için son kararı Başkan Erdoğan verecek.

EMEKLİYE REFAH PAYI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Bu rakam doğrudan SSK, Bağ-Kur emekli zammı olurken, memur ve memur emeklisi yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı ile beraber yüzde 49,25'lik zam aldı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek iyileştirme bu hafta netleşecek. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığı bürokratları teknik çalışmayı tamamladı. Emekliye zam düzenlemeleri için Başkan Erdoğan'ın talimatıyla bütçe sınırları zorlanacak.

Adımlar düşük gelir grubu gözetilerek atılacak. 3 formül üzerinde duruluyor:

Emekliye refah payı olarak puan eklenmesi

En düşük emekli maaşı için yeni artış

Emekli kök maaş zammı (Oransal veya seyyanen zam)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86