banner85

Dünyanın En Saçma 2. Binası Yıkıldı

‘Dünyanın en saçma binası’ olarak adlandırılan Özel İdare İş Merkezi, basında çok fazla gündem olmuştu… Tartışmalara konu olan bina 6 Şubat depremlerinden önce yıkılmıştı. Şimdi de, Kahramanmaraş’ta halk arasında saçma yapı olarak nitelendirilen Kültür Park’ta da yıkım çalışmalarına başlandı.

Rabia Işık
Rabia Işık
29 Kasım 2023 Çarşamba 14:39
Dünyanın En Saçma 2. Binası Yıkıldı

6 Şubat depremlerinde hasar almayan Kültür Park, halk arasında ‘dünyanın en saçma binası’ olarak adlandırılan Özel İdare İş Merkezi’nin ardından ikinci saçma yapı olarak adlandırılıyordu.

Azerbaycan Devleti tarafından finanse edilen Azerbaycan Mahallesi yapım çalışmaları çerçevesinde proje alanı içerisinde kalan Kültür Park’ta yıkım çalışmasına başlandı.

Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda çalışmalar sürerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde hayata geçirilen Kentsel Tasarım Projesi hayata geçirildi.

Şehir merkezinde 5 farklı noktada şantiyeler kurulurken, Azerbaycan Devleti tarafından Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi’nde yapımına başlanan Azerbaycan Mahallesi’nde çalışmalar ilerliyor.

Yıkılan Kütür parkın 60 dönümlük alanının yerine Konut, iş yeri, okul, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla 2 binin üzerinde bağımsız bölüm inşa edilecek. Kahramanmaraşlılar da hem yıkımdan, hem de yeni yapılacak projeden memnun.

Son Güncelleme: 29.11.2023 15:51
Anahtar Kelimeler:
DepremBina
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86