Çanakkale'de Yangın

Çanakkale'de çıkan orman yangınına yoğun müdahale devam ederken dokuz köyden bin 251 kişi tedbir amaçlı boşaltıldı. Çanakkale Boğazı ise çift taraflı gemi trafiğine kapandı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre yangınlardan toplam 83 kişi etkilendi.

Rabia Işık
Rabia Işık
23 Ağustos 2023 Çarşamba 11:45
Çanakkale'de Yangın

Çanakkale'de 22 Ağustos Salı günü saat 11.30 sıralarında Merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı.Orman yangını rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayılırken bölgeye yakın yerleşim yerleri de tedbir amaçlı tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sabah saatlerinde yaptığı basın açıklamasında havadan müdahale araçlarının su almaya devam ettiğini ve risk oluşturmaması amacıyla Çanakkale Boğazı'nın çift yönlü olarak gemi trafiğine kapalı olduğunu söylerken aynı zamanda Çan-Çanakkale yolunun da kapalı olduğunu söyledi. Nem ve rüzgarın yangının ilerlemesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Yumaklı ayrıca Çanakkale'de yanan parçacıkların kimi zaman 3 km’ye varan uzaklıklara taşındığını, öğleden sonra rüzgarın hızının artmasını beklendiği söylendi.

Yumaklı'nın yaptığı açıklamaya göre yedi yangın söndürme uçağı, 22 yangın söndürme helikopteri ve havadan müdahale devam edildiği bildirildi.

Bazı hayvanların yangından etkilendiği bölgede, Kayadere köyünden vatandaşların tahliyesi için jandarma ekipleri gözetiminde çalışma yürütüldü. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, güvenli alanlara alındı. Yangın nedeniyle Kayadere, Ulupınar ve Belen köyleri ile Damyeri mevkisinin tedbir amaçlı boşaltılmasının ardından Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin de tahliye edilmesine karar verildi.

Son Güncelleme: 23.08.2023 15:03
Anahtar Kelimeler:
YangınHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86