banner85

9 Yaşındaki Çocuk İlk Uçuş Sertifikasını Aldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Adana’da yaşayan otizm hastası Batuhan Öğdüm’ün gökyüzünde uçma hayalini gerçekleştirdi. Öğdüm, F-16 savaş uçağının simülatörünü kullanarak ilk uçuş sertifikasını da almaya hak kazandı.

Editör
Editör
20 Ocak 2024 Cumartesi 11:29
9 Yaşındaki Çocuk İlk Uçuş Sertifikasını Aldı

MSB, otizmli çocuğun en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Adana’da yaşayan otizm hastası 9 yaşındaki Batuhan Öğdüm’ün gökyüzünde uçma hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Havacılığa ve uzaya merakı olan Batuhan, Adana’nın Seyhan ilçesinde ailesiyle yaşıyor.

Batuhan’ın en büyük hayallerinden biri ise uçmak.

Küçük çocuğun annesi Dürdane Öğdüm oğlunun hayalini gerçekleştirmek için Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yaşar Güler’e mektup yazdı.

Anne Öğdüm, mektupta oğlunun uçuşa merakını ve havacılık sevgisinden bahsetti.

Bakan Yaşar Güler ise, Annenin isteğine kayıtsız kalamayarak 9 yaşındaki Batuhan ile birlikte annesi ve kardeşini Adana’da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 10’uncu Tanker Üs Komutanlığında misafir etti.

Batuhan ve ailesi, burada pilotlar ve komutanlar ile keyifli vakit geçirirken Batuhan ve kardeşi F-16 savaş uçağının simülatörünü kullanarak ilk uçuş sertifikasını da almaya hak kazandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86