banner85

75 Hasta Ve 74 Refakatçi Türkiye’de

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından Türkiye'ye 6'ncı tahliyede gerçekleşti. Ankara'ya getirilen kafile içerisinde yer alan ve havalimanında şükür secdesi yapan Gazzeli Muhammed Nemnem, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk milletine teşekkür ediyorum” dedi.

Rabia Işık
Rabia Işık
21 Aralık 2023 Perşembe 14:53
75 Hasta Ve 74 Refakatçi Türkiye’de

Gazze’den Türkiye’ye 6’ıncı tahliyede gerçekleşti. Tahliyede 75 hasta ve 74 refakatçi Türkiye’ye getirildi.

Türkiye, Mısır ve İsrail’in koordinasyonunda yürütülen Milli Savunma Bakanlığına ait A400M tipi uçakla Filistinliler Türkiye’ye getirildi.

İsrail tarafından 17 Kasım’da Gazze’deki Şeyh Rıdvan Mahallesi’ne düzenlediği hava saldırısında kendi evinde yaralanan 10 yaşındaki Ameer Nemnem, sağlık hizmetini tamamlamak için Türkiye’ye getirilen kafile içerisinde yerini aldı.

Yaralı çocuğuyla birlikte Türkiye’ye gelen baba Muhammed Nemnem, havalimanında sevincinden şükür secdesi yaptı.

Daha sonra ise baba ve oğulu alanda hazır halde bekletilen kara ambulans ile tedavisine devam etmesi için Bilkent Şehir Hastanesine sevk edildi.

Ailesinden 13 şehit verdiğini belirten baba Muhammed Nemnem, 10 yaşındaki oğlu Ameer için bekliyor. 

Enkaz altından çıkarılan Ameer’in ilk müdahalesinde kafa tasından aldığı darbe yüzünden çok yaşayamayacağı söylendi. Ancak her şeye rağmen Ameer hayata tutundu. 

Etimesgut Askeri Havalimanında yaptığı şükür secdesi anlarını anlatan Nemnem, “Çocuğum artık Türkiye’de güvende” dedi. 

Baba Nemnem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk milletine teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 21.12.2023 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86