banner85

Malatya'ya Ziplayn Geliyor

Aksiyonel bir spor dalı olan ve adrenalin yüksekliği ihtiva eden ziplayn tesisleri Malatya’da kuruluyor.. İnderesi tabiat parkında kurulan ziplayn kuleleri yükseliyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:52
Malatya'ya Ziplayn Geliyor

Zipline ekstre sporlar arasında yer alan ve gün geçtikçe popüler olan sporlardan birisidir. Genellikle doğa ile iç içe yapılan bu spor mesire alanlarında yapılmaktadır. Bu durumda Malatya İnderesi Beydağı Tabiat Parkına zipline geliyor.

Aşırı sıcaklara rağmen il dışından gelen teknik insanların yoğun çabası ile İnderesi tabiat parkına 20 metre yükseklikte iki adet çelik kuleler kurulacak. Her  iki kule aralığı 300 metre olacak ve gençler halat üzerinden kayacak.

 Zipline ipte kayma şeklinde yapılan bir spordur. Bir noktadan daha alçak bir noktaya gerilen çelik bir halat veya ip ile kayma sporu olmaktadır. Zipline sporu yapabilmek için yüksek bir noktaya çıkılması ve emniyet kemeri takılması gerekir. Daha sonra alçak bir noktaya kişiler kendi ağırlığı ve yerçekimi yardımı ile kaydırılır.

 Zipline sporunda tekerlekli bir makara çelik bir halata bağlanır ve hızlanması sağlanır. 300 - 400 metrelik zipline hattında yaklaşık olarak 60 kilometre hıza ulaşılabilir.  

Aksiyonel bir spor dalı olan ve adrenalin yüksekliği ihtiva eden ziplayn tesisleri Malatya'da kuruluyor.

İnderesi tabiat parkında kurulan ziplayn kuleleri yükseliyor.

Anahtar Kelimeler:
SporDoğaMalatyaHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86