banner85

Milyonları İlgilendiren Sosyal Konut Projesi

Ağustos ayı Kabine toplantısı bugün saat 15:00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanıyor. Toplantı sonrasında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

01 Ağustos 2022 Pazartesi 10:43
Milyonları İlgilendiren Sosyal Konut Projesi

Ekonomi ve dış politikadaki gelişmelerin ele alınacağı toplantıda  Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye’de imzalan tahıl sevkiyatı anlaşması ile ilgili son durum değerlendirilecek. Ayrıca iki ülke arasında ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar da toplantının gündem başlıkları arasında.

81 İle 150 Bin Sosyal Konut

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, "Önümüzdeki ay itibariyle, cumhurbaşkanımızın milletimize müjdeleyeceği, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız" ifadelerinden sonra gözler bugün yapılacak olan kabine toplantısında. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projesi.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik 81 ilde yapılması plananan 150 bin sosyal konut projesi kabinenin görüşeceği önemli gündemlerden biri olarak beliriyor. Dar gelirli vatandaşlara yönelik yürütülen çalışmaların da değerlendirileceği belirtiliyor.

Konut projesinde vadenin 20 yıl olması beklenirken, projeden dar gelirli vatandaşlar yararlanacağı belirtiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağı projede konutların iki kişi çalışan, asgari ücretli ailelerin erişebileceği fiyat ve koşullarda olacağını söyledi. Yeni projede ayrıca; emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evleneceklere de ayrı kota sağlanacağı belirtildi.

Kredi Kartı ve İcra Borçları

Kredi kartı ve icralık borçlarına yönelik çalışmaların Kabine'nin en önemli başlıklarından biri olması bekleniyor. Takibe düşen kart borcu ve icralık borçlar için 3 formülün kabinenin masasında olduğu belirtiliyor.

Son Güncelleme: 01.08.2022 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86