banner85

Bedelli Affı Müjdesi

Sayıları 550.000'i bulan yoklama kaçağı, bakayaların bedelli askerlikten faydalanabilme yolu açılmasıyla bedelli affı tekrar gündeme geldi. Askerlik görevi yapmayan, bakaya, yoklama kaçağı ve saklı durumda olan bedelli affı ile askerlik yapabilecek. Peki bedelli affı nedir? Kimleri kapsıyor işte detaylar…

22 Haziran 2022 Çarşamba 12:19
Bedelli Affı Müjdesi

Bedelli askerlik affı sayıları 550 bini bulan kişiyi yakından ilgilendiriyor.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunmuştu.Erdoğan "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" demişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, yoklama kaçağı ve bakaya olup bedelli askerlikten yararlanamayanlar için kanun teklifinin hazırlandığını ve 20 maddelik teklifin TBMM'ye sunuldunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan  2022’nin ilk 6 ayında bedelli askerlik ücreti 55 bin 194 TL olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86