banner85

Sivrisinek Isırıkları İçin Evde Doğal Çözümler

Yaz aylarında 7'den 70'e herkesin tatlı belası olan sivrisinek ısırıklarıyla evde yapabileceğiniz basit yöntemlerle baş edebilirsiniz. Sivrisinek ısırıkları, sıcak havaların ayırt edici özelliğidir. Isırıklar genellikle zararsız olsa da, bazıları komplikasyonlara neden olabilir.

25 Temmuz 2022 Pazartesi 12:55
Sivrisinek Isırıkları İçin Evde Doğal Çözümler

Sivrisinekler hastalık taşıyabilir, ancak bir sivrisinek tarafından enfekte olma olasılığı büyük ölçüde yaşadığınız yere bağlıdır. Bir sivrisinek ısırığının neden olduğu bir diğer nadir sorun, ısırığın kendisine ciddi bir tepki vermesidir. Bir sivrisinek sizi ısırdığında hemen hissetmeyebilirsiniz. Ancak ısırığın ardında bıraktığı şişlik, günlerce sürebilen kalıcı bir kaşıntı ile birlikte gelir. Kremler ve merhemler yardımcı olabilir, ancak kaşıntıyı muhtemelen evinizde bulunan şeylerle de yenebilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz basit yöntemler:

1. Sirke

Kaşınan bir ısırığın varsa, üzerine bir damla sirke damlat. Sirke, batma ve yanma hissini azaltmaya yardımcı olabilir. Çok fazla kaşınıyorsanız doğal bir dezenfektan görevi de görebilir.Daha fazla rahatlamaya ihtiyacınız varsa, bir bezi soğuk su ve sirkeye batırıp ısırığa sürmeyi deneyin ve 20 dakika bekletin. Dikkat, sıcak bir banyo kaşıntıyı daha da kötüleştirebilir. Cilt tahrişi meydana gelirse, bu tedaviyi durdurun.

2.Soğan

Soğan sadece gözlerinize yaş getirmekle kalmaz, sivrisinek ısırıklarınızı da rahatlatabilir. Taze kesilmiş soğandan sızan soğan suları, ısırığın acısını ve tahrişini azaltabilir. Soğanı kestikten sonra birkaç dakika boyunca doğrudan ısırığa uygulayın. Soğanı çıkardıktan sonra bölgeyi iyice durulayın ve yıkayın.

3.Kabartma Tozu

Hemen hemen her mutfakta bulunan kabartma tozu , ekmek pişirmekten genel temizliğe kadar çok sayıda kullanıma sahiptir. Sodyum bikarbonat olarak da bilinen kabartma tozu da sivrisinek ısırığından kurtulma sağlayabilir. 1 yemek kaşığı kabartma tozunu macun oluşturmaya yetecek kadar suyla karıştırın ve ısırılan bölgeye uygulayıp yıkamadan önce 10 dakika bekletin.

4.Kekik

Kekik antibakteriyel özelliklere sahiptir, bu nedenle bir sivrisinek ısırığı çevresindeki cildi tahriş etme ve enfekte etme riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Kekikten en iyi şekilde yararlanmak için taze yaprakları ince ince kıyın. Yaprakları doğrudan ısırılan bölgeye uygulayıp 10 dakika bekletebilirsiniz.

Ayrıca suyu kaynatıp birkaç dal kekik ekleyerek konsantre bir sıvı da yapabilirsiniz. Dalları su soğuyana kadar kabın içinde bırakın. Daha sonra kekikli suya bir bez batırın ve ısırıklara uygulayın. Bezi birkaç dakika yerinde bırakın. Ekstra rahatlama için, doğal bir soğutma etkisi için kekikle ıslatılmış bir bezi bir buz küpünün etrafına sarın.

5.Sarımsak

Sarımsak, kalp hastalığından yüksek tansiyona kadar pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen doğal bir ilaçtır . Rahatsız edici bir böcek ısırığı veya sivrisinek ısırığına karşı uygulanan bir miktar sarımsak, evde hazırlayabileceğiniz kolay yöntemlerden biridir.

Taze sarımsağı ince ince kıyın ve az miktarda kokusuz bir losyon veya vazelin ile karıştırın. Bu merhemler ve kremler, sarımsağın gücünü azaltmaya yardımcı olur. Karışımı 10 dakika bekletin, ardından cildinizden silin. Alanı soğuk bir bezle silin. Kaşıntı devam ederse daha sonra uygulayın.

6. Papatya çayı

Papatya ailesinin bir üyesi olan papatya, birçok rahatsızlığa ortak bir doğal çözümdür. Cilde uygulandığında papatyada bulunan yağlar kaşıntı ve iltihabı azaltabilir. Kurutulmuş, ezilmiş çiçeklerle dolu bir çay poşetini suda 30 dakika bekletin. Daha sonra çay poşetindeki fazla suyu sıkın ve doğrudan ısırıklarınıza uygulayın. 10 dakika bekletin ve ısırılan alanı ıslak bir bezle silerek temizleyin.

7. Bal

Bal , boğaz ağrısı ve kuru cilt gibi rahatsızlıkların tedavisinde yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Kaşıntılı bir ısırık üzerine küçük bir damla bal , iltihaplanmayı potansiyel olarak azaltmanın yanında kaşıntı isteğinizi de azaltacaktır.

8. Ezilmiş buz

Sivrisinek ısırığının neden olduğu kaşıntıyı gidermek için soğuk, nemli bir bez veya buz torbası kullanabilirsiniz. Buzu doğrudan cildinize koymayın, hasara neden olabilir. Bunun yerine, cildinizle buz arasına el bezi gibi bir bariyer koyun. Kaşıntıyı gidermek için günde birkaç kez 5 veya 10 dakikaya kadar soğuk bir paket uygulayın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86