banner85

Kovid Vakaları Katlanarak Artmaya Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığının "covid19.saglik.gov.tr" sitesi üzerinden haftalık olarak açıkladığı  Kovid-19 verilerine göre Kovid-19 vakaları katlanarak artmaya devam ediyor.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 11:18
Kovid Vakaları Katlanarak Artmaya Devam Ediyor

Kovid Vakaları Katlanarak Artmaya Devam Ediyor.

Sağlık Bakanlığının "covid19.saglik.gov.tr" sitesi üzerinden haftalık olarak açıkladığı  Kovid-19 verilerine göre, 27 Haziran-3 Temmuzda 57 bin 113 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi.

 27 Haziran-3 Temmuzda 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 30 bin 478 oldu. Sağlık Bakanlığı önceki hafta vaka sayısını 26 bin 635 olarak açıklanmıştı.

Vaka Sayıları 2 Haftada 5 Katına Çıktı

Uzmanlar artan vakalarla ilgili ülkemizdeki vakaların hangi varyant olduğunun bilinmediğini ancak dünya ile paralel olarak ülkemizde de BA4 ve BA5 varyantlarının yayılmaya başladığını belirtti.Vaka sayılarının hem dünyada hem de ülkemizde artmaya başladığını belirten uzmanlar Avrupa'da Omicron'un  alt varyantı olan BA4 ve BA5 varyantlarının yeni bir dalga olarak hızla yayılmaya başladığını ifade etti. Bu durumun ülkemizde de yeni bir Kovid -19 dalgasının başlangıcı gibi görüldüğünü söyleyen uzmanlar özellikle BA5 varyantının %20 daha fazla bulaşıcı olduğunu belirtti. Amerika'da ve Avrupa'da hastaneye yatışlarda artış olduğu ifade edilirken aşıların halen en önemli koruyucumuz olduğunu belirtti. Kapalı alanlarda ve toplu taşımada maske takmaya devam edilmesi gerektiği belirtilirken, aşıların mutlaka zamanında yaptırılması gerektiğinin önemi hatılatıldı. 

Toplam Can Kaybı 99.057'ye Yükseldi

Türkiyede ilk Kovid-19 vakasının ilk tespit edildiği 11 Mart 2020'den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 180 bin 444'e yükselirken, 99 bin 57 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bugüne kadar yapılan toplam aşı miktarı ise 147 milyon 839 bin 557 doza ulaştı.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86