banner85

Henüz 10 Günlük SMA Hastası

SMA hastalığı kas kaybı ve zayıflığına sebep olmakla birlikte çok sık rastlanamayan bir hastalıktır. Ancak hastalığın tedavi süreci maalesef fazla külfetli. henüz 10 günlük SMA hastası ezel bebeğin yaşama tutunabilmesi için ailesi seslerini duyurmaya çalışıyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
25 Eylül 2023 Pazartesi 11:14
Henüz 10 Günlük SMA Hastası

Malatya’da yaşayan SMA hastası Ezel Peker, henüz 10 günlük bir bebek. Her geçen gün hareket kabiliyetini kaybeden Ezel bebek, yaşama tutunabilmesi için Malatyalılardan yardım bekliyor.

Ezel Peker’in babası Malatya Valiliği’nden onaylı kampanyanın devam ettiğini belirtirken aynı zamanda duyarlı vatandaşların yardımını beklediğini söyledi.

“Ben Hasan Peker, Ezel Peker'in babasıyım. Çocuğumuz 10 günlükken SMA Tip 1 ölümcül kas rahatsızlığına yakalandı. Biz de bu olayın başımıza gelebileceğini hiç düşünmemişken iki sağlıklı çocuğumuzdan sonra böyle bir rahatsızlıkla karşılaştık. Çocuğumuzu kurtarabilmek için iş adamları ve yardımcı olabilecek insanlardan az çok demeden yardım bekliyorum lütfen duyarlı olalım Ezel bebeği şifasına kavuşturalım, onu da yaşatalım. Deprem süreci de çok etkili oldu. Ezel anne karnındayken deprem yaşadı, depremde evimizi kaybettik, doktora gidemedik sıkıntılı bir süreç yaşadık. Şu an evimiz olmadığı için kayınvalidemde kalıyoruz malum Malatya'da depremden sonra kiralar da arttığı için zorlanıyorum. Asgari ücret alıyorum. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum Ezel bebeğe yardımcı olun.”

6 Şubat depreminin ardından evlerinin yıkılmasıyla mağduriyetinin arttığını belirten Anne Cansu Peker ise Ezel’in 6 ay geçmeden sağlığına kavuşmasını umut etiğini belirtti.

“Benim çocuğum gördüğünüz gibi daha 2 aylık hiçbir şeyin farkında değil. Yavaş yavaş kas kayıpları başladı henüz çok büyük Kas kaybı yok çok şükür. 6 aylığa ulaşmadan ilacına kavuşturmayı ümit ediyorum. O da yaşıtları gibi koşsun, yürüsün, oynasın. O yüzden kalbi yüreği güzel duyarlı insanların desteğini ve yardıma ihtiyacımız var. Kendilerini bizim yerimize koysunlar Herkesin evladı var. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın gerçekten çok zor. Çok büyük bir Çaresizlik içerisindeyim, şimdiye kadar kimseye muhtaç olmadık kendi yağımızda kavrulduk ama evladımız için bu saatten sonra sizlerin yardımına ihtiyacımız var.”

Minik Ezel’in ablası Zeynep Dilan Peker de kardeşine hasret bir şekilde yaşadığını söylerken yardım çağrısında bulundu.

“ Biz Ezel doğduğunda çok heyecanlıydık onunla oynayacağız, onu seveceğiz diye ama maske ile bile yaklaşamıyoruz kardeşimize, odasına giremiyoruz,  hiçbir şekilde sevemiyoruz. Bizim sadece Malatya'nın üçte biri kadar gönüllü insana ihtiyacımız var. Gönüllü insanların az parasına ihtiyacımız var 5-10 TL'ye küçümsemeyin Eğer Ezel ilacına kavuşursa biz onunla oyun oynayacağız, gezeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
MalatyaHaberSMAEzel Bebek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86