Fizyoterapist Güldaş’dan Tedavi Yöntemleri!

Büyük yıkım ve kayıplara yol açan 6 şubat depremleri sonrası elbette sağlığımız da olumsuz yönde etkilendi. Yeni oluşan sorunların yanı sıra mevcut rahatsızlıklarda pek çok kişide atağa geçti. Fizyoterapist Tuba Karaman Güldaş deprem sonrası tedavi yöntemleri ve pek çok konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

meral şeker
meral şeker
07 Eylül 2023 Perşembe 13:53
Fizyoterapist Güldaş’dan Tedavi Yöntemleri!

Asrın felaketi sadece yaşadığımız şehirleri değil pek çoğumuzun psikolojisini ve fiziksel sağlığını da enkaza çevirdi.

6 Şubat depremleri büyük yıkımların yanı sıra geride bedensel sağlığımızda da kalıcı veya geçici hasarlara yol açarken mevcutta olup gün yüzüne çıkmayan rahatsızlıkları da tetikledi.

Fizyoterapist Tuba Karaman Güldaş deprem sonrası yaşanılan sağlık sorunlarını Malatya Vuslat Tv mikrofonlarına anlattı. 

Depreme maruz kalan insanların ruh ve beden sağlığı ile ilişkili olan bel, boyun ağrıları fibromiyalji hastalarımızın ağrı ve semptomlarındaki şiddetlenme ile birlikte bizim kliniğimize başvuruyorlar. Bizde hastalarımıza manuel terapi ve fizik tedavilerini uyguluyoruz. Bu tedaviler eşliğinde egzersiz planlaması yapıyoruz . Çünkü bizim uyguladığımız yöntemlerde egzersiz bütüncül tedavi yöntemidir. Kliniğimizde reformer plates mevcut ve buda tedaviyi desteklemede yardımcı oluyor. Sonraki süreçte hastaların ağrıları, sızıları kalmadan kliniğimizden uğurluyoruz. Böylece daha konforlu ve kaliteli bir hayata geçiş yapıyorlar.

En sık karşılaşılan sorunlarından biri olan bel fıtığı başta olmak üzere pek çok hastalığın tedavisi farklı yöntemlerle mümkün hale geliyor. Belli başlı tedavi yöntemlerinin yanı sıra uzman kişiler eşliğinde yapılan reformer plates birçok soruna çözüm olanağı sağlıyor. 

Reformer plates genellikle zayıflamak, vücut şekillendirmek amacıyla kullanıldığı bilinir.  Biz tedavilerimizde destekleyici olarak kullanıyoruz. Mesela bel fıtığı olan birinin tedavi sonrasında bel ve karın çevresini güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun için en iyi geri dönüşler reformer plates ile birlikte egzersiz yapmak oluyor. Reformer plates tedavilerimizde destekleyici ve bütüncül olduğu için mutlaka danışanlarımızda uyguluyoruz.

Fizik tedavi yada fizyoterapist denilince akla sadece yetişkinlere uygulanan tedavi yöntemleri gelse de bilinenin aksine uzman kişiler çocuklara hatta bebeklere de tedavi uygulayabiliyor. Fizyoterapist Tuba Karaman Güldaş küçük yaş gruplarına uygulanan yöntem ve tekniklere de değindi. 

Kliniğimizde 0-36 ay bebek ve çocuklar için baby spa sistemimiz var . Baby spa ‘ya normal gelişim gösteren bebeklerimiz aktivite olarak, kas gelişi desteği için , gaz problemleri için , uyku problemleri için gelirken ; gelişimsel problemleri olan bebeklerimizde sadece kas gelişimi desteği olarak geliyorlar . Havuz içinde aktiviteler yapıyoruz. Daha sonra bebek masajı uyguluyoruz ve fotoğraf çekim alanlarımız var aileler bu alanları kullanıyor. Haftada 1 veya on günde 1 gelen bebeklerin tedavilerini de bu şekilde tamamlıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86