banner85

Estetik Uygulama Özgüveni Onarıyor

Doğru ve dengeli beslenme, egzersiz yapma, iyi bir uyku, amacına uygun medikal tedavi cihazları ve ürünleri ile yapılan estetik uygulamalar beden sağlığı kadar ruh sağlığını da koruyor. Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, aynaya her baktığında mutsuz, fotoğraf bile çektirmek istemeyen bir kişinin ihtiyacına uygun estetik bir uygulamadan sonra yeniden hayata umutla baktığını ve özgüveninin yerine geldiğini söylüyor.

editörr
editörr
13 Ekim 2023 Cuma 10:53
Estetik Uygulama Özgüveni Onarıyor

Kaliteli Yaşam Kliniği Koordinatörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, insanların ruh sağlığını fiziksel ve metabolik sağlıkları gibi önemsemediklerini ifade ederek, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. 

Dr. Yasemin Savaş, “Aynaya her baktığında mutsuz olan, hatta aynalara küsen bir kişi bize geldiğinde ‘Fotoğraf bile çektirmek istemiyorum, hiçbir şey bana yakışmıyor. Ruh sağlığım iyi değil, öz güvenim yok.’ diyebiliyor. Güzellik değişken bir kavram. Kişiden kişiye, içinde bulunduğu sosyal ve psikolojik duruma göre değişkenlik gösteriyor.” dedi. 

Güzelliğin arkasındaki gizli formül olarak kabul gören ve Antik Yunanlılar tarafından da kullanılan 'altın oran' a işaret eden Dr. Yasemin Savaş, medikal estetik hekimleri olarak bu oranı korumayı hedeflediklerini, her zaman yüzün kendine has uyumuna göre işlem yaptıklarını söyledi.

Medikal tedavi cihazları ve ürünleri ile yapılan estetik uygulamaların kişiye özgüven verdiğini de vurgulayan Dr. Yasemin Savaş, özgüvenin kişilerin yaşamlarını mutlu bir şekilde sürdürebilmeleri ve kendilerini dış dünya karşısında güvende hissedebilmeleri için sahip olmaları gereken en önemli özelliklerden biri olduğunu anlattı.

Dr. Yasemin Savaş, “Fiziksel olarak sahip olduğumuz bir kusur, psikolojimizi de etkileyebiliyor. Yüzümüzde veya vücudumuzun herhangi bir yerinde var olan sorunlar psikolojimize de olumsuz yansıyor.” dedi.

Amacına uygun uygulamaların beden sağlığı kadar ruh sağlığını da olumlu yansıdığını söyleyen Dr. Yasemin Savaş, “Dış görünüşünden memnun olan kişiler, kendisiyle barışık, iş hayatında ve sosyal ilişkilerinde daha başarılı, aşk ve evlilik hayatında daha mutlu oluyor. Kişinin kendini aynada güzel ve alımlı görmesi, özgüveninin artmasına da yardımcı oluyor.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86