banner85

Covid'de Yeniden Kapanma Olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dönemde artışa geçen koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca vakaların 40 kat arttığını ancak hastane doluluk oranlarının bu artışla paralel olmadığını belirtti. Koca ayrıca kapanmanın olmayacağı bilgisini de paylaştı.

19 Temmuz 2022 Salı 11:32
Covid'de Yeniden Kapanma Olacak mı?

"Vaka Sayısının Artışı 40 Katına Kadar Çıktı"

Yaklaşık iki buçuk yıldır bizimle olan koronavirüs son dönemlerde yine vatandaşları endişelendiriyor.  Vakaların oldukça azalmasının ardından kalkan tedbirler virüsü adeta geri getiriyor. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısı sonrası koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, vakaların 40 kat arttığını fakat hastane oranlarının 3 kat artarak endişeye gerek olmadığını vurguladı. 

 Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi:

"Yeni yoğun bakımların açılması gibi bir durum yok. Panik havası yok. Nerede maske takılması gerektiğini, nerede kendimizi korumamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam. Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O anlamda ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz. Artışın aynı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz."

Bakan Koca: "Virüsle Yaşamayı Öğrendik"
“Biz virüsle yaşamayı öğrendik” diyen Fahrettin Koca tekrar kapanma olmayacağının da müjdesini verdi. Hatırlatma aşılarının ve 50 yaş üst vatandaşlar için maskenin önemine değinen Fahrettin Koca, "Bir de yine riskli, 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan kişilerin de kalabalık ortamlarda maskelerini her zaman olduğu gibi takmalarını ısrarla öneriyoruz. Aşı olmak isteyen vatandaşlarımızın TURKOVAC aşısını olmayı önemsemelerini isterim. Yerli aşımız oldukça etkili.” ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Nerede maske takılması gerektiğini, nerede kendimizi korumamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam" dedi.Son olarak kapalı ortamlarda riskli olan vatandaşların muhakkak maske takması gerektiğine değinen Koca, “Kalabalık ortamlarda riskli isek maskeyi takmamız gerektiğini, eğer kendimizde üst solunum yolu enfeksiyonu belirtisi mevcut ise başkasına bulaştırmamak için maskeyi zaten takmak gerektiğini biliyoruz” dedi. 
 

Anahtar Kelimeler:
MalatyaMalatyaVuslat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86