banner85

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gelincik Rana Aras Çocuklarda Öksürük İçin Uyardı!

Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde öksürük çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir.  Ancak çocuklarda geçmeyen öksürük durumunda sebebinin iyi araştırılması gerekiyor. Kronikleşen öksürükle ilgili bilinmesi gerekenleri Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gelincik Rana Aras Malatya Vuslat TV izleyenleri için aktardı.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
23 Mart 2024 Cumartesi 20:02
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gelincik Rana Aras Çocuklarda Öksürük İçin Uyardı!

Çocuklarda öksürük, ebeveynlerin sıkça karşılaştığı sorunlar arsında bulunuyor.

Öksürük, genellikle basit bir soğuk algınlığı veya grip belirtisi olarak görülse de, bazen daha ciddi bir sağlık sorununun işareti olabiliyor.

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gelincik Rana Aras kronikleşen öksürük nedenlerini ve tedavi yöntemlerini Malatya Vuslat Tv izleyenleri için anlattı.

Dr. Gelincik Rana Aras Çocuklarda öksürük, genellikle viral enfeksiyonların uzun süren öksürüğe neden olabileceğinin altını çizdi Dr. Aras “Son dönemde viral yükün yükselmesi ile birlikte uzayan enfeksiyonlar görüyoruz. Soluk borusunda epitalle örtülü, Hem viral hem bakteriyel enfeksiyonlar mevcut epitale zarar veriyor oda hassasiyete neden olunca süreç uzayabiliyor.  Bu yüzden biz sadece zatürre değil üst solunum yolu enfeksiyonlarında bile 1 aya kadar öksürük beklenebilir. Bu tür vakalarda muayenede her şey yolunda ve ek bir tanı yoksa 1 aya kadar takip öneriyoruz. Bu süreç uzarsa artık kronik öksürük olarak adlandırıyoruz ancak altta yatan neden iyi bir şekilde araştırılmalı diyoruz” dedi.

Geniz etinin de öksürüğe neden olduğunu söyleyen Dr. Aras “uzayan öksürük vakalarında özellikle çocukluk çağında görünen geniz eti bulguları varsa mutlaka bir kulak burun boğaz hekimine muayene olunmalı” şeklinde uyarıda bulundu.

Allerjik Reaksiyonların kronik öksürüğe neden olması durumunda dikkat edilmesi gerekenleri de anlatan Dr. Gelincik Rana Aras “Ev tozu akarları, çimen, kedi, köpek, küf mantar gibi etkenleri alerji panelleri kapsar. Buna bağlı olarak inhaler alerjenler pozitif ise mevsimsel alerjik rinitte öksürüğe eşlik edebiliyor. O yüzden doktorun koyduğu teşhis oldukça büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı temel tedavilere yanıt vermeyen çocuk hastalarda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine değinerek “Bahar aylarında özellikle ev havalandırırken sabah saatlerinde polenlerin daha fazla olması sebebiyle öğleden sonraya bırakmak, evde ekstra toz olmaması için peluş oyuncaklar gibi objelerin odada bulundurulmaması, halıların çok tüylü ve saçaklı tercih edilmemesi, tetikleyici olabileceği için yün yastık ve yorgan gibi eşyaların kullanılmamasını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Temel tedavilere yanıt vermeyen hastalarda izlenmesi gereken yol hakkında da açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Gelincik Rana Aras “Eğer uygulanan tedavi yöntemleri karşılık görmüyorsa ileri tetkikler mutlaka yapılmalı. Ayrıca altında yatan sebepler mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı ile detaylıca araştırılmalı ve teşhis konulmalı” diyerek uyardı.

Son Güncelleme: 23.03.2024 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86