banner85

Aşı Takvimi Belli oldu Uzm Dr Uçkaç Merak Edilenleri Yanıtladı

Yazı geride bırakıp bahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde grip vakaları artıyor. Bu uruma bağlı olarak sağlık bakanlığı da risk grubunda olanlar için grip aşısı uygulamasına başladı. Haber ekibimiz Uzman Doktor Kadir Uçkaç’a grip aşısı ile merak edilenleri sordu.

editörr
editörr
28 Eylül 2023 Perşembe 10:25
Aşı Takvimi Belli oldu Uzm Dr Uçkaç Merak Edilenleri Yanıtladı

Yaz mevsimini geride bırakıp bahar mevsimine geçiş yaptık. Havaların değişmesi, grip soğuk algınlığı gibi şikayetleri de beraberinde getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, grip salgınlarının etkilerini azaltmak, hastalığın hafif geçirilmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2023 yılı grip aşısı uygulamasını başlattıklarını açıklamasının ardından ülke genelinde bu konuyla ilgili seferberlik başlatıldı.

Malatya Vuslat TV mikrofonlarına özel olarak uygulama hakkında bilgiler veren Uzman doktor Kadir Uçkaç 15 Eylül'den itibaren uygulamanın başladığını ve 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceğini belirtti.

"Bu seneki Grip aşısı bu seneki grip aşısı uygulaması 15 Eylül itibariyle başlaması genel itibarıyla mevsim değişikliği özellikle yazdan yıllardır uygulanan bir hizmet bu özellikle 65 yaş üstü vatandaşların aynı zamanda kronik hastalıkları olan ücretsiz olarak yararlanabileceği kapasitesi ihmal etmemek gerekiyor vatandaşlarımız özellikle birinci basamak sağlık hizmetleri yani aile sağlık hizmetleri kullanarak ücretsiz olarak grip aşılarını temin ederek ücretsiz olarak uygulayacaktır"

Uçkaç ayrıca kronik hastalara ve 65 yaş üstü vatandaşlara da bazı uyarılarda bulundu, onların daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

"Kronik hastalığı olan ve özellikle 65 yaş üstü olan hastalar hastaların güncel grip aşısı uygulamasını kesinlikle tavsiye ediyoruz krebali enfeksiyon özellikle 65 yaş üstü sadece boğaz ağrısı öksürük burun akıttı ilerlememekle beraber premier hastalığına dönüşebiliyor son zamanlarda çalışan çalışmalar 65 yaş üstü hastaların çok yüksek olduğu gösterildi bunun için en güzel örnek sağlık hizmeti aşıdır garip aşçısına özellikle tavsiye ediyoruz"

Öte yandan Uzman Doktor Kadir UÇKAÇ okulların açılmasıyla birlikte hastanelerde solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında artış yaşandığını belirterek, sebeplerini sıraladı.

"Tabii ki Eylül ayı aynı zamanda okulların açılması açılmalıdır ayıdır çocuk hastalığının çok ciddi oranda hasta olduğunu ve acile başvurduğunu tespit ediyoruz bunun en önemli kaynağım toplu yaşam alanı okullarda öğrencilerin hastalık bulaşması"

6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’da devam eden yıkım çalışmalarına bağlı olarak yoğun bir asbest maruziyeti olduğunu dile getiren Doktor kadir Uçkaç önlem alınmasının gerekliliğine de değindi.

"Maske kullanılması tavsiye ediyoruz tozun ve az pestil oluşturabilmesi maruziyeti önüne geçmesi için mantıklı en ucuz en kolay yöntem maske zaten pandemiden alışkanlığımız alışkanlığımız var bu açıdan vatandaşlarımıza maske öneriyoruz özellikle yıkımın yapıldığı yerlerde uzak durmayı evet etrafında yapılan yıkımları bir süre pencereleri açılmaması tavsiye edebiliriz tabii ne kadar kaçınabiliriz burası da soru işareti olmak bu krize baş etmek zorundayız önemsenmeyecek bir soru değil maruziyeti olabildiğince gençlerde ve çocuklarda ve 65 yaş üstü hastalardan uzak tutmak mümkün olabilir"

Son Güncelleme: 28.09.2023 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86