banner85

34 Yılda 16 Bin Başarılı Operasyon

Türkiye'nin dört bir yanından hastalara umut olmayı sürdüren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, gerçekleştirdiği operasyonlarla adından sıkça söz ettiriyor. 34 yıl önce faaliyete geçirilen İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Üroloji Kliniğinde üç farklı alanda yaklaşık 16 bin operasyon gerçekleştirildi. Binlerce hastanın sağlığına kavuştuğu klinik hastalara umut olmaya devam ediyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
17 Kasım 2023 Cuma 16:52
34 Yılda 16 Bin Başarılı Operasyon

Türkiye’nin önemli sağlık merkezlerinden biri olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi hastalara umut olmaya devam ediyor.

Birçok alanda başarılara imza atarak, dünya çapında adından söz ettiren merkezde 34 yıl önce faaliyete geçirilen üroloji kliğinde böbrek, mesane ve prostat kanserlerinde ise yaklaşık 16 bin operasyon gerçekleştirildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Geçit Kliniğin Doğu Anadolu bölgesinin ilk ürolojik kliniklerinden biri olduğunu belirterek,  Klinikte ürolojinin tüm ameliyatların yapıldığını kaydetti.

Geçit, 10 bini aşkın mesane kanseri ameliyatlarının yanında ve  bine aşkın da prostat kanseri operasyonu yapıldığını belirtti. Böbrek kanseri ameliyatları yaptıklarını belirten geçit Bu ameliyatları da laparoskopik yöntemlerle böbreği koruyarak ameliyatı yapmaktayız” dedi

Geçit ,yoğun kahve ve sigara tüketimin böbrek ve mesane kanserleri için önemli bir risk faktörü olduğuna da değindi.

Son Güncelleme: 17.11.2023 17:23
Anahtar Kelimeler:
TıpInönüMalatyaHastane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86