Yine Esnafı Elektrik Çarptı

Enerji sektöründe önemli bir değişiklik daha yapıldı. 1 Ekim tarihi itibarıyla yeni elektrik tarifesi belli oldu. Yapılan güncelleme kapsamında konut elektrikleri etkilenmezken sanayi ve ticarethane aboneleri için yüzde 20 zam geldi.

Rabia Işık
Rabia Işık
30 Eylül 2023 Cumartesi 13:08
Yine Esnafı Elektrik Çarptı

Ekim ayının yeni elektrik fiyat tarifesi belli oldu. Alınan karar ile vatandaş yine dertli yine isyanda.

1 Ekim itibariyle sanayi ve ticarethane kullandığı elektriğe yüzde 20 oranında zam yapılması kararı alındı. Ancak, konut aboneleri için herhangi bir zam uygulanmayacağı belirtildi.

Sanayi ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, elektrik maliyetlerinin artması nedeniyle mali bir baskıyla karşı karşıya kaldı.

Bu yeni tarife değişikliğiyle birlikte elektrik faturalarında değişiklik yaşanacak olan esnaflar, bu güncellemelerin kendi durumlarına nasıl yansıyacağını Malatya Vuslat TV mikrofonlarına anlattı.

Alıştık diyen de var, nereye yetişeceğini şaşıran da...

Her geçen gtün gelen zamlara alıştık. Dükkan sahipleri de zam yaptı . KDV’yi arttırdılar yüzde 10 şimdi de elektriğe yüzde 20 zam gelirse biz ne yapıcaz .

Maliyetlerin zaten bellerini büktüğünü söyleyen esnaf enflasyonla paranın değerini kaybettiğini söylüyor.

Ürünler zaten pahalı bir de üzerine maliyetler eklendiği zaman daha da pahalılaşyor. Zor durumdayız çok fazla iş yoğunluğumuz yok zaten eskisi gibi . nüfusta da eksilme olduğu için otomatik olarak işler de düştü buna ekstra vergi ve zamlar da yansıdığı zaman daha da çok zorlanıcaz. Zamma artık doyduk yerimiz kalmadı.

Bu durum karşısında olumsuz yönde etkilenen bazı vatandaşlar ise deprem bölgesinde oldukları için tolerans sağlanması gerektiğini dile getiriyor.

Deprem bölgesine en azından zam gelmesin deprem bölgesindeki ticarethane darphane gibi para basmıyor. Zaten insan yok ki biz para kazanalım. Deprem bölgesine tolerans sağlanmalı ve bölgeye destek çıkılmalı.

Anahtar Kelimeler:
HaberDepremMalatyaGündem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86