Yıkılan Şehri Yıkım Firmaları Yok Ediyor

Depremin üzerinden tam 8 ay geçti ve Malatya’da yıkımlar hala devam ediyor. plansız ve kontrolsüz bir şekilde deva eden yıkımlar hayatımızı büyük oranda etkiliyor. Yıkım firmaları bu kontrolsüzlükle sadece binaları değil günlük hayatımzı, ticari hayatımızı , ulaşımı, sağlığımızı da fazlasıyla yıkıyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
09 Ekim 2023 Pazartesi 15:14
Yıkılan Şehri Yıkım Firmaları Yok Ediyor

Malatya’da yıkımlar hala devam ediyor. Yıkılmış bir şehir olan Malatya’da ağır hasarlı bina yıkımlarının belli bir planla ve kontrolle yürütülmüyor.

Yıkımların plansız ve kontrolsüz olarak yapıldığı, ulaşım ve trafiğin düşünülmediği, ticari hayatın hesaba katılmayark yapılan yıkımlar artık vatandaşı çileden çıkartıyor

Malatya’da aynı anda değişik noktalarda dağınık bir şekilde yıkım yapılması ve aynı caddede yıkımlar bitirilmeden başka bir caddeye geçilmesi şehri kilitlemekte, vatandaşı  perişan, esnafı  mağdur ediyor.  Vatandaş  akşam evine gelirken kullandığı güzergâhın sabah işine giderken kapalı olması ile karşılaşıyor.

“Mesela bir binayı yıkıyorlar yanındaki binayı bırakıp başka bir mahalleye gidiyorlar. Aslında düzenli yıkılması gerekiyor. Bir taraftan enkazlar temizlenmeli bir taraftan da imarı yapılması gerekiyor.”

“Toz duman oluyor her yer. 1 ay sonra tekrar  geliyorlar yine toz duman içinde kalıyoruz. Şikayetçiyiz artık.”

“Semt semt gitmeleri gerekiyor. Bir gün burada bir gün başka yerde olmuyor ve trafiğin kapanmasına neden oluyor. Esnaf olarak da vatandaş olarak da mağduruz”

Bir cadde de yıkım bitirilmeden başka bir caddeye geçiliyor, yerdeki enkaz kaldırılmadan başka bir bina enkaza dönüştürülüyor.  Yıkılan bu şehir ykım  firmalrının vurdumduymazlığıyla yok ediliyor.

“Burda esnafım. Yıkım yapıldığı zaman toz hem bizi hem de ürünlerimizi etkiliyor. Bu yüzden daha düzenli yıkım yapılmasını istiyoruz. “

“Bir çözüm yapılması gerekiyor. Ekip olarak bölge bölge, semt semt yıkım yapmaları gerekiyor.”

“Bir kontrol aşamasında yapılması gerekiyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86