banner85

Yeni Cami Şemsiyelerinin Aylık Bakım Ücreti 30 Bin Lira !

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarında sözde “parasızlık” bahane edilirken yaklaşık 9 milyon tutarındaki proje maliyetini 13 milyonu geçti.

08 Ağustos 2022 Pazartesi 16:36
Yeni Cami Şemsiyelerinin Aylık Bakım Ücreti 30 Bin Lira !

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarında Sözde “parasızlık” bahane edilirken yaklaşık 9 milyon tutarındaki proje maliyetini 13 milyonu geçti.
 “Genişliği 8 metre, yüksekliği 10 metre Medine tipi denen 5 adet devasa şemsiyeler avluya yerleştirilerek 800 bin TL’ye mal oldu. Bu özel tasarım Medine tipi 5 adet şemsiyeleri kim düşünmüş belli degil? Özel tasarım şemsiyelerin parası ödenmesiyle alındığı için geri de verilemiyor.”


Medine tipi şemsiyeler Arabistan iklimine uygun olarak tasarlanmış ve Sadece güneşi engellemek için kullanılmasının dışında bulunduğu açıdan dolayı sadece 2 saat süreyle gölgeyi önüne düşürüyor. Kısacası günde 2 saat gölge yapsın diye 800 bin TL verdik!


Bu şemsiyeleri tasarlayan firmaylada yapılan sözleşmeye göre; bakım ücreti için aylık 30 bin lira bedel isteniyor. Aylık 30 bin lira yılda 350 bin lira. Üstelik, bu şemsiyeler sıcak iklimler için üretiliyor. Malatya’nın kış ikliminde bu otomatik açılan-kapanan şemsiyelerin yağmurda-karda bozulma ihtimalide hesaba dahil edilirse durumun ne kadar vahim olduğu gözler önüne seriliyor.


Her halükarda bu kadar “akılsızca” düşünülen projenin maliyetini biz karşılayacağız! Depremden zarar görmüş Malatya’nın tek tarihi simgesini hem değiştirdik, hem tarihi siluetine zarar verdik, hem 4 milyon daha fazla para harcadık hem de her ay 30 bin lira bu milletin sırtına yükledik! 
 

Son Güncelleme: 12.08.2022 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86