banner85

Yarım Asırlık Kemal Özalper İlkokulu Yıkılıyor

Yarım asırdır Paşaköşkü bölgesinde eğitim veren Kemal Özalper İlkokulu ve ortaokulu nihayet yıkılıp yeniden yapılacak. Ama bu okulda anıları, duyguları, hatıraları olanlar sorduk.

30 Ocak 2023 Pazartesi 11:45
Yarım Asırlık Kemal Özalper İlkokulu Yıkılıyor

Kemal Özalper Ortaokulu. yarım asırdan beri eğitim vermiş, yorgun, mahzun ve vedaya hazırlanıyor. Binlerce dünün küçüğünü bugünün büyüğü yaptı. Binlerce çocuğun sesi ile yaşlandı. Şimdilerde kendi sonunu bekliyor. Camı çerçevesi sökülmüş, temelinden ortadan kalkacak. Yerine nasıl biz yapı olacak bilmiyoruz. Aileler taşıma ile eğitimin sağlandığını yeni okulun bir an önce yapılmasını istiyorlar. Çoktan beri yıkılmalıydı diyenler var.

Gelecek eğitim sezonuna yetişmesi gerekir diyenler, herkes  için kötü oldu diyenler.

Bu okulda öğretmenlik yapan bir emekli öğretmen de anılarını tazeledi.

Bir vatandaş ise okulu yıkıp imam hatip yapacaklar, her yere imam hatip yapıyorlar diyerek yakındı.

50 yıl önce Kemal Özalper Oratokulu’nda öğrenci olarak bahçesinde koşmuş ama şimdi yaşlanmış insanlar o günü özlüyoruz diyor.

Diğer bir mahalleli ise mazimiz var bu okulda diyor.

Evet Malatya’nın eski okullarından. 1960 yılların en süksesi yüksek okulu. Onbinlerin mezun olduğu eğitim yuvası sessiz, yıkık ve önünde ateşler yanan moloz merkezi olmuş. Yenizi ne zaman yapılır bilmiyoruz.

Son Güncelleme: 30.01.2023 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86