Yama Dağında Şenlik

Drejanlılar Yaylada bir araya geldi. Yazıhan belediyesi ve Birmikliler derneğinin ortaklaşa düzenlediği ve binlerce kişinin katıldığı şenliklerin buluşma noktası meşhur yama dağlarıydı. Malatya Vuslat TV olarak bizlerde oradaydık.

Sultan
Sultan
20 Haziran 2024 Perşembe 19:51
Yama Dağında Şenlik

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yama Dağı şenlikleri bu defa durucasu Birmikliler yaylasında yapıldı.

Malatya'ya 150 kilometre uzaklıkta Sivas sınırlarına yakın bölgede ve 2500 rakımlı drejan yaylalarında gerçekleşen şenliklerde her şey vardı...

Konuşmalar yapıldı, mesajlar verildi, yaylaların boş bırakılmaması için söz birliği yapıldığı şenliklere drejanlıların yanı sıra çevre illerden de katılım oldu.

Daha sonra sanatçılar sahne aldı. Uzak yaylalarda zor şartlar altında yapılan yama dağı şenliklerinde renkli görüntüler kaydedildi.

Drejanlılar olur da meşhur tura oyunu olmaz mı?

Kemerlerle sırtlar dövüldü ama acı yerine metanet hâkim oldu.

Etli pilavların yendiği şenliklerde çocuklar, kadınlar, erkekler yaylaların temiz havasını soluyup muhabbetini koyulaştırdı.

Final davul zurna eşliğinde saatlerce süren halaylarla son buldu...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83