banner85

Velilere Karne Öncesi Uzman Uyarısı

Okul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim öğretim gören 19 milyondan fazla öğrenci yarın karne alacak ve iki haftalık yarıyıl tatili başlayacak. Karne döneminde heyecan ve kaygıyı bir arada yaşayan öğrenciler için uzman uyardı.

20 Ocak 2023 Cuma 09:59
Velilere Karne Öncesi Uzman Uyarısı

19 milyondan fazla öğrenci 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilk karnesini yarın alacak. Ardından 15 günlük yarıyıl tatili başlayacak. Öğrenciler tatil için heyecanlı.

Ancak eve iyi bir karneyle götüremeyecek olan öğrencilerin kaygıları var. Bu kaygılardan birincisi kendine yönelik başarısızlık ve bununla nasıl baş edeceğine dönük kaygı diğeri ise durumun ailesi tarafından nasıl karşılanacağına, anne babasının karnesine nasıl tepki vereceğine yönelik kaygı.

alatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği Uzman Doç. Dr. Tuğba Çobanoğlu, ailelere bilgilendirmede bulundu.

Doç. Dr. Tuğba Çobanoğlu,  karne dönemi için çocukların kaygı durumuna göre bir uzmandan destek almaları gerektiğini, belirtti. 

Ara tatilin çocuklar için bir dinlenme süreci olduğunu belirten Tuğba Çobanoğlu, hem ailelerin ders baskısı, öğretmenlerin  ödev sorumluluğuyla çocukları çok bunaltmamalrı gerektiği hususunda uyardı 

Son Güncelleme: 20.01.2023 10:59
Anahtar Kelimeler:
MalatyaHaberGündemVuslat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86