Vatandaşlar Malatya’nın Sahipsiz Olduğunu Söylüyor

Asrın felaketi sonrası Malatya’da çarşı projesinde çalışmalar devam ederken vatandaşların ise meraklı bekleyişi sürüyor. Projenin belirsizliği ve verilen sözlerin tutulmadığını belirten vatandaşlar Malatya’nın sahipsiz olduğunu dile getirdi.

Sultan
Sultan
04 Temmuz 2024 Perşembe 19:52
Vatandaşlar Malatya’nın Sahipsiz Olduğunu Söylüyor

Malatya'da çarşı projesi ve Söğütlü cami projesindeki belirsizlik devam ediyor.

20 bin civarında iş yerinin yıkıldığı, Malatya'da çarşı projesi kapsamında yapımına başlanan iş yerleri ve konutlar yükselmeye devam ediyor.

Zemininden su çıkan bölgeye iş yeri ve konut yapılabilmesi için aylarca çalışma yürütülmüştü.

Yüksek katlı yapıların bulunmayacağı ve şehrin silüetinin bozulmayacağı söylenen alanda, zemin artı iki, üç ve dört katlı bloklar yükselmeye başladı.

Ayrıca alanda daha önce var olan dar yolların genişletileceği sözü de verilmişti ancak inşa edilen yapıların arasındaki boşluklar dikkate alındığında pek de söz verildiği gibi olmadı.

Projenin akıbetinden bihaber olduklarını belirten vatandaşlar, "Malatya sahipsiz bakın sokağa kim var ne başkanlarımız ne de milletvekillerimiz hepsi kendi derdinde. Kim onaylıyor bu projeleri kim yapıyor biliyor muyuz söylüyorlarmı bize hayır Malatya kaderine terk edilmiş resmen" dediler.

Söğütlü Cami’nin Yeni Cami yanına yapılmasına ilişkin proje hakkında konuşan vatandaşlar ise, "Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Malatya yine eski silüetine uygun şekilde imar edilmeli söğütlü cami yine kendi yerinde yapılmalı. Bizler yetkililerden bu yönde bir açıklama gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştular. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83