Vatandaş "Köprüyü Geçene Kadar Mıydı ?" Diyor

Seçimden önce yıkılmayacağına dair vaatler verilen Kışla Caddesi üzerinde yer alan dükkanlara yıkım kararı çıktı. Yıkımın yapılacağına dair tebligatı görünce şok yaşayan esnaflar,verilen sözlerin yerine getirilmemesinden de dükkanların boşaltılması gereken süre kısıtlamasından da dert yanıyor.

editör
editör
18 Mayıs 2024 Cumartesi 14:12
Vatandaş "Köprüyü Geçene Kadar Mıydı ?" Diyor

Malatya'da yaşanan depremlerden az hasarla çıkan caddelerden biriydi Kışla Caddesi. Malatyalıların yoğun uğrak noktalarından olan , yaşama dair izler taşıyan ve deprem psikolojisinin unutulduğu nadir caddelerden biriydi.

Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç kara Ölmez Toprak X hesabından yaptığı paylaşımla Kışla Caddesi Esnafının Hürriyet Parkı ile Millet Bahçesi arasında yer alan kanalboyuna kurulacak konteynerlara taşınacağı peyzaja ve ağaçlara zarar verilmeyeceği bilgisini paylaşmıştı.

Taşınma kararına gerekçe olaraksa" Rezerv alan çalışmalarının hızlı ve inşaat sezonun en iyi devam ettiği aylar içerisinde çok daha dinamik bir şekilde gidebilmesi için yapılacak özel yapı duvarlarla çevrili alanda şantiyenin komple bir çalışma imkanı tanıyacak şekilde olması gerekiyor.Hem hızlı, hem de alt yapı ve üst yapının aynı anda ilerleyip bitmesi için elzem bir konu..." ifadelerini kullanıyor Ölmeztoprak.

Depremlerin üzerinden geçen 1,5 yılın ardından inşaası biten tek bir ticarethanenin olmadığı Malatya merkezinde sağlam olan kışla caddesinde ki dükkanlarda, alınan ani bir kararla yıkılacak.Esnafların dükkanlarının önlerine yapıştırılan tebligata göre;

14/05/2024 tarihinde itibaren 15 gün içinde yapının insandan ve eşyadan tahliyesinin sağlanması gerekmektedir.Bu durumda yapının tahliye edilmemesi durumunda 6306 sayılı Kanun'un 6/A maddeasinin üçüncü fikrasının uyarınca kiltli olan kapıları açmak ve açtırmak da dahil olmak üzere tahliye ve yıktırmaya yönelik iş ve işlemler gerektiğinde kolluk kuvetlerinin de yardımıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak veya yaptırılabilecektir.

Bu açıklama ışığında esnafa tanınan 15 günün 3 günü geçti bile. Esnafsa dükkanlarının boşaltmayacaklarını en azından bir kaç ay daha uzatma beklediklerini ifade ediyor.

Seçimden önce vaatler arasında yer alan Kışla Caddesi Yıkılmayacak söylemi hatırlandığın da olayın vehameti akıllara durgunluk getiriyor

Vatandaşsa Köprüyü geçene kadar mıydı verilen sözler diyor;

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86