banner85

Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı Makamına Duşa Kabin Yaptırdı

24 Ocak 2020'deki Sivrice merkezli Elazığ depreminin ardından hasar gören Yeni Caminin, restorasyonu sırasında eklenen çeşmelerin Cami siluetini bozduğu gerekçesiyle kaldırılması bekleniyor. Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı'nın ise durum karşısında tepkisiz kalıp, makamına yaptırdığı duşa kabin ile ilgilendiği yönündeki haberler tepkilere yol açtı.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 17:59
Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı  Makamına Duşa Kabin Yaptırdı

Malatya'nın simgesi pozisyonundaki 109 yıllık tarihi Yeni Cami'nin 6,8 büyüklüğündeki Sivrice merkezli Elazığ depreminin ardından zarar görmesi dolayısıyla, iki yıl süren restorasyon çalışmaları başlatılmıştı.


Ramazan ayında ibadete açılan caminin avlusuna yapılan beton bloklu abdest alma yerleri ise tartışmalara yol açtı. Restorasyon sırasında kubbesi ve tabanı yeniden inşa edilen caminin özgün yapısındaki şadırvan kaldırılarak başka bir bölümüne alınırken caminin girişindeki abdest alma alanı ise avlu dışına taşınmıştı.
Aylardır Malatya Kamuoyunun gündeminde olan, Malatya'nın sembol yapısı Yeni Cami'nin tarihi siluetini bozan, restorasyon aşamasında eklenen çeşmelerin aslına uygun olmadığı düşüncesiyle ön cephesinden kaldırılması isteniyor.


Konuyla ilgili mücadele veren sivil toplum örgütleri ve Malatya kanaat önderleri açıklamalar yaparken, Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı'nın bu durum karşısında sessiz kalıp, Projesi olmadan taşıdığı vakıf binasına sonradan yaptırdığı duşa kabin ile ilgilendiği yönündeki haberleri tepkilere yol açtı. Bacanlı'nın hakkında çıkan duyumlarla ilgili net bir açıklama yapması beklenirken, Yeni Cami'ye tekrardan aslına uygun bir restorasyon çalışması başlatılması isteniyor.


 

Son Güncelleme: 11.08.2022 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86