banner85

Unutmayın Hayatınız 4 Teker Üzerinde, Önce Can

Kış Lastiği Mecburiyeti Perşembe Günü Başlıyor

30 Kasım 2022 Çarşamba 17:10
Unutmayın Hayatınız 4 Teker Üzerinde, Önce Can

Kış lastiği mecburiyeti 1 Aralık Perşembe günü başlıyor.

Karda kaymamak, kaza yapmamak, ceza yememek için sürücülerin iki günü kaldı.

Biz de merak edenlere püf noktaları araştırdık.

Nigar Kılıc'ın haberini Halit Gülşen görüntüledi.

Hayatımız 4 teker üzerinde ise, memleketimiz karlı buzlu ise, zemheri kendini gösteriyorsa kış lastiği olmazsa olmaz olur.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlayacak. Kurala uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor. 1 Aralık'ta başlayacak uygulama 4 ay sürecek, 1 Nisan 2023'te sona erecek.

Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor. En önemli kısmı ise fiyatlar.

Bu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.

Canınızı, aracınızdaki sevdiklerinizin ve trafikteki başka insanların hayatlarını koruma bilincine herkes sahip olmalı. Ortak trafik için hepimiz sorumluluk alarak tedbirli olursak trafikteki herkesin can sağlığını koruyan akıcı ve güvenli bir trafiği de hep birlikte sağlamış oluruz.’'

Son Güncelleme: 30.11.2022 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86