banner85

UNESCO 2023’ü “Aşık Veysel” Yılı İlan Etti

Dünyaca Ünlü Birleşmiş Milletler UNESCO 2023 Yılını Aşık Veysel Yılı Olarak İlan Etti. Türkiye De Memnuniyetle Kabul Etti. Peki Malatyalılar Aşık Veysel’i Ne Kadar Tanıyor?

18 Ocak 2023 Çarşamba 10:35
UNESCO 2023’ü “Aşık Veysel” Yılı İlan Etti

UNESCO  2023 yılını Aşık Veysel yılı  ilan etti. "Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu" tarafından ilan edilen ünlü Türk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu sözüyle, sazıyla, fikirleriyle doğa, tabiat ve yaratılış üzerine çok önemli yere sahiptir.

UNESCO'nun ölümünün 50'nci yılında anma programına aldığı Türk Halk Ozanı Aşık Veysel için Türkiye'de de 2023 yılı, 'Aşık Veysel Yılı' ilan edildi.

Bu  yılın 'Aşık Veysel Yılı' olarak kutlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’de de yayınlandı. Buna göre; Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 50'nci yıl dönümü olan 2023 yılı, 'Aşık Veysel Yılı' olarak ilan edildi. 

Biz de Malatyalılara sorduk dünyanın tanıdığı, UNESCO’nun uğruna yıl ilan ettiği eşsiz değerimiz ozan Aşık Veysel’i halkın tanıyıp tanımadığı yorumunu sizlere bırakıyoruz.

Son Güncelleme: 18.01.2023 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86