banner85

Türk Tarihinde Kadın Her Zaman Değerlidir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Güne Doğru programına konuk olan Prof. Dr. Neslihan durak, kadının tarihteki önemini ve tarihteki yerini anlattı.

Rabia Işık
Rabia Işık
08 Mart 2024 Cuma 19:59
Türk Tarihinde Kadın Her Zaman Değerlidir

8 mart dünya kadınlar günü..

Dünya kadınlar gününde Malatya Vuslat TV ekranlarına konuk olan İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neslihan Durak, batının kadınları ön plana çıkarma konusunda bizlerden geride kaldığını söyledi. 

Batı medeniyetinin kadına verdiği değeri daha öncesinde hem Türk devletleri hem İslam dininde değerli kılındığı gerçeğini ortaya koyan Prof. Dr. Neslihan Durak, tarihte kadının önemini anlattı.  Durak," Batı'da kadına hakları çok geç verildi ve bu hakları alabilmek için kadınlar çok ciddi mücadalelerle büyük kayıplar verdi. Ancak içerisinde bulunduğumuz kültürümüz ve dinimizde bu durum tam tersi bir şekilde hareket ediyor. biz zaten bu haklara hatta daha fazlasına sahiptik. Türklerde Han'ın yanında eşleri otururdu ve Kaanlar,'ben sizlerin Han'ınızım bu da benim Han'ım' derlerdi eşlerin izni olmadan buyruklar kabul edilmez kimse bir adım dahi hareket etmezdi. Nitekim dinimizde de kadınlar her zaman üstün ve varlığıyla nimet bir aileye şeref, bereket, lütuf olarak atfedilir" dedi.

Durak, Türk kadınının tarihteki önemini örneklendirerek kadının hayatın her noktasında olduğuna değindi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86