Türk Dünyası Birleşiyor

Dijital vatandaşlık projesinin koordinatörlüğü, bu yıl İnönü üniversitesine verildi. Türk Dünyasında ortak paydada hareket edebilme kabiliyetinin gelişmesine katkı sağlamak için geliştirilen projenin koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Durak, televizyonumuzda yayınlanan Güne Doğru programında Pınar Kantarcıoğlu’nun konuğu oldu. Durak, projeyle ilgili Malatya’da ilk kez çok özel açıklamalarda bulundu.

Rabia Işık
Rabia Işık
30 Kasım 2023 Perşembe 16:09
Türk Dünyası Birleşiyor

Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık projesinin (TUDVA) amacı, farklı bölgelerde yaşayan Türk dünyası gençlerini dijital bir platformda bir araya getirerek, aynılıklarının ve benzerliklerinin farkına varmalarını sağlayarak dijital bir vatandaşlık bilinci oluşturmak.

2021 yılında başlayan projenin ilk yılki koordinatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, ikinci yıl ise Amasya üniversitesi üstlenmişti. Bu yılki dijital vatandaşlık projesinin koordinatörlüğü ise, İnönü üniversitesinde…

Dijital vatandaşlık için türk dünyasından 150 üniversite birlikte çalışıyor. Projenin koordinatörü Profesör Doktor Neslihan Durak, ayrıntıları Güne Dair Programında Pınar Kantarcıoğlu’na açıkladı. 

Amaç, Türk dünyasında birlikteliği ve benzerliklerin farkındalığını oluşturabilmek.

Projenin öncelikli unsurlarından biri de Türk dünyasından öğrencilerin 'Türk Dünyası Vatandaşlığı Pasaportu' alarak öğrenim görebilmeleri olacak.

Ayrıca Türk dünyasının gençleri de farklı Türk ülkelerinde eğitim görüp kültürlerini tanıyabilecek.

Anahtar Kelimeler:
TürkHaberGündem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86