banner85

Turgut Özal Tıp Merkezi Rekor Kırıyor

Malatya'nın en önemli marka değeri olan ve sağlık turizminde önemli bir yere sahip Turgut Özal Tıp Merkezi 2022 yılını değerlendirildi.

31 Aralık 2022 Cumartesi 10:35
Turgut Özal Tıp Merkezi Rekor Kırıyor

Malatya'nın en önemli marka değeri olan ve sağlık turizminde önemli bir yere sahip Turgut Özal Tıp Merkezi 2022 yılını değerlendirildi.

Malatya milletvekilleri, belediye başkanları, akademik kadro ve sivil tolum temsilcileri katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir sinevizyon görüntüsü yayınlandı.
İlk olarak kürsüye gelen Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil BAŞKIRAN önemli bilgiler verdi.
1585 yatak kapasitesi ile, 767'si akademik kadro olmak üzere 3232 personel ile hizmet verdiklerini anlattı.
800 bine yakın poliklinik hizmeti olarak önemli sayıda hastaya baktıklarını, 78.478 hastanın yatarak tedavi gördüğünü, 10.459 yoğun hasta hastası yatışı yapıldığını ele aldı.
Başhekim Adil BAŞKIRAN 59.450 hastayı ise Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ameliyat ettiklerini de söyledi..organ nakillerinde bölgenin tek rekorlu hastanesi olduklarını belirten başhekim kurulduğu günden bu yana 3402 karaciğer nakli yaptıklarını bu yıl ise 280 hastaya karaciğer nakli yaptıklarını belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Malatya Milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA da Özal da bizim, İnönü de bizim. İki önemli insanın adı olan İnönü'nün adını üniversiteye, Özal'ın adını Tıp Merkezi'ne verdik dedi.

Daha sonra konuşan Battalgazi belediye başkanı Osman GÜDER ise bu hastanemiz ve değerlerimizle gurur duyuyoruz dedi.

Yeşilyurt beledi,ye başkanı Mehmet ÇINAR da marka değeri olan şehirler değerleriyle güçlüdür dedi.

Malatya büyükşehir belediye başkanı Selahattin GÜRKAN ise insan sağlığının önemine değinirken malatyanın sağlık turizminde dünyada söz sahibi olmasından onur duyuyoruz dedi.

Daha sonra konuşan Milletvekili Öznur ÇALIK; dünya bizi konuşuyor, hizmetlerimiz ile, hastanemiz ile özellikle karaciğer naklinde adımızı duyuran profesör doktor sezai yılmaz ile ne kadar övünsek azdır, dedi.

Haberin devamı videomuzda:

Son Güncelleme: 31.12.2022 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86