banner85

TÜİK Ortalama Yaşam Süresini Açıkladı

Türkiye genelindeki yaşam süresi verileri açıklandı. Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) verilerine göre kadınların yaşam süresi erkeklerden daha uzun. Peki bu durumun sebebi vatandaşlara göre ne ve onlar nasıl değerlendiriyor. Haberimizde izleyelim.

editörr
editörr
20 Eylül 2023 Çarşamba 12:12
TÜİK Ortalama Yaşam Süresini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye genelinde ortalama yaşam süresini açıkladı.  Ancak cinsiyet bazında bu ortalama yaşam süresi farklılık gösteriyor. 

"Ben de geçen gün hanıma söyledim erkekler erken ürüyor kadınlar geç ürüyor dedim"

Verilere göre, erkeklerin ortalama yaşam süresi 74.8 yıl olarak belirlendi. Bu erkeklerin yaşam süresinin kadınlara göre daha düşük olduğunu gösteriyor. Kadınlar için ise ortalama yaşam süresi daha yüksek ve 80.3 yıl olarak kaydedildi.

Çünkü kadınlar fazla takmıyorlar

Kadınlar, erkeklere kıyasla daha uzun bir yaşam süresine sahip. Bu istatistikler, kadınların sağlık durumlarının ve yaşam tarzlarının erkeklere göre daha sağlıklı olduğunu gösteriyor. Ancak yaşam süresindeki bu farka oldukça faklı açıdan bakanlarda var. 

" Gözyaşları var kadınların gözyaşları onları kurtarıyor"

" Tabii ki daha uzun yaşıyorlar çünkü onlar bizden daha arsız

" Allah bizi seviyor çünkü erkekler bazen çekilmez hale geliyor genel olarak çekilmezler bayanlar ne yapsın her işe koşturuyor" 

"Kadınlar daha çekmiyordur geçim sıkıntısı çekmiyordur o yüzden"

" Çünkü kafaları rahat şimdiye kadar hiç kel bir bayan gördünüz mü? Saçı dökülmüş bir bayan gördünüz mü? Stresten kaynaklanıyor çünkü"
 

"Çoğunu biliyorum kocaları ölmüş kendileri dul  Erkekler çok üzülüyor kadınların bir sorun yok ondan kadın şimdi 100 kg’ı kaldırabilir mi tabii ki de kaldıramaz ama erkekler bunu yapabiliyorlar"

"Erkekler gamsız oldukları için mi oluyorlar genelde"
 

"Erkekler stresi daha çok stresi içeri atıyorlar kadınların ise diline vuruyor dışarıya yansıtıyor bu yüzden"

"Çünkü kadınların sözünü dinliyoruz ve  kadınlar üzülmedikleri için"

Erkekler öte yandan sadece yaşam süreçlerinin daha kısa olması bir yana daha zor ve ağır şartlarda çalıştıkları için fiziksel olarak da daha çabuk çöktüklerini savunuyor.  

" Erkekler kadınlara göre daha ağır şartlarda çalıştıkları için"
" Erkeklerin yükü ağır bu yüzden akşama kadar çalışıyoruz biz illaki kadınların da kendilerine göre sorunları var ama erkeklerin ki kadar ağır değil"
 "Bedenen çalışmak insanı yıpratıyor mesela benim ayaklarım ağrıyor çünkü çok çalıştığım için fabrikada çalıştım sırtımda taşıya taşıya mahvoldum kadınların hiç öyle dertleri yok"
"Erkekler çok çalışıyor çok yıpranıyor ve çok zor işler yapıyor ama kadınlar evde oturuyorlar mesela ben 40 50 sene kazma kürek çalıştırdım elbette yıpranırsam mesela şimdi yürüyemiyorum"
" Doğrudur çünkü kadınlar vurdumduymazdır"
"Yalan tabii ki de erkekler aslında vurdumduymazdır  kadınlar sırf bu yüzden öldürülüyor çünkü kadınları hor görüyorlar"

Kadını, erkeği, yaşam süresi bir yana rastladığımız tatlı çift uyumsuzluğu o kadar güzel bir uyuma çeviriyor ki herkese örnek oluyor. Uzun yıllar hayat arkadaşı olmaları belki de karşıt görüşlerde olsalar da o ellerin hiç ayrılmamasıydı.

Doğrudur çünkü kadınlar vurdumduymazdır
Yalan tabii ki de erkekler aslında vurdumduymazdır  kadınlar sırf bu yüzden öldürülüyor çünkü kadınları hor görüyorlar.

Anahtar Kelimeler:
MalatyaHaberGündemTÜİK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86